כאבים לאחר טיפול אצל כירופרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר טיפול אצל כירופרקט
    ד``ר נמרוד לירם
    02/10/2015

שלום,

הייתי בטיפול אצל כירופרקט, בערך כ5-6 טיפולים עד לפני שלוש שבועות. בפגישה האחרונה שהייתי יצאתי בהרגשה שקיבלתי את הטיפול המתאים ואני לא אאלץ להגיע כל שבוע כמו שעשיתי. הגעתי לטיפול לאחר כאבים בכתפיים ועוד כמה דברים קטנים. אני בחור צעיר ובריא ללא שום בעיות רפואיות, עסקתי עד לפני 3 חודשים בפעילות גופנית משהו כמו 5 שנים. אני חושב שעשיתי לעצמי כמה וכמה נזקים, לא בדיוק חריפים אבל אני מאמין שזה הסיבה שבגללה הגעתי עם כאבים לכירופרקט. זאת לא הפעם הראשונה שהגעתי לטיפולים אצל כירופרקט, אז הכרתי את התהליך ומה הולך לקרות לי בעיקרון. במהלך הטיפולים שמתי לב, למרות שהמטפל נראה מקצועי והוא היה ממש אדיב, שהוא טיפה עובד שונה מהמטפל הקודם. משהו בולט ששמתי שכנראה גרם לי לבעיה היא, שאת המניפולציות על הצוואר הוא עשה לי בעודי יושב על כיסא פלסטיק עם משענת לא הכי יציבה בעולם, בעוד המטפל הקודם ביצע לי את זה בעודי שוכב על גבי במיטה ביציבות יתרה. שמתי לב שהו ביצע את המניפולציה שישבתי על הכיסא שבוא נגיד לא הכי הולך לו, לא היה את ה"קליק" הזה בצוואר וזה לא הרגיש כמו משהו חלק, להבדיל מהמטפל הקודם. אני לא יודע אם זה מעיד על חוסר ניסיון או על משהו אחר. אבל בימים שלאחר הטיפול הרגשתי שאני לא הכי טבעי בצוואר, למשל כשהייתי מסתכל עם הראש למעלה חשתי בכאבים בקו הכתפיים(בצוואר), לא משהו חריף אך מציק. לאחר כשבוע זה הלך והתדרדר במעט, ואחרי שבוע וחצי נתפס לי כל שריר הטרפז בחלק הימני של הגב, הייתי ממש מוגבל בלהזיז את הצוואר ימינה או שמאלה ובכלל שהייתי מנסה להוריד את הראש למטה חשתי הגבלה. ככה הייתי שבוע, חשתי הקלה במעט, ואחרי ההקלה היה יום שהכל חזר לקדמותו השתפר במעט והנה היום אפשר להגיד שיש שיפור אבל עדין אני חשב כאב בקו הצוואר, וגם חש כאב כאשר אני מסובב את הראש ימינה או שמאלה.

אני רק מציין שלפני זה לא היה לי שום כאב שם ומה שאני חש היום זה משהו חדש לחלוטין. אני לא יודע מה לעשות, אני לא מעוניין לחזור לאותו מטפל כי באמת אני חש שהוא לא מקצועי מספיק ומפחד מנזק שהוא יעשה לי שוב. האם יש דרך שאפשר להקל על הכאב באופן מיידי, כמו תרגילים שאפשר לעשות. מה עליי לעשות מלבד להמתין שדברים ישתפרו. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים לאחר טיפול - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    02/10/2015

שלום רונן.
    בדיווח שלך, כל התשובות נכונות.
    א) מקובל לעשות טיפול מנואלי כירופרקטי בישיבה על כסא. זה חלק מהכשרתנו.
    ב) יכול להיות שכבר בכלל או זה שבו השתמש מי שטיפל בך אינו מתאים לך אישית.
    ג) הדיווח שלך מלמד על שורה תחתונה מוצלחת, דבר המשמח אותי למרות העליות והמורדות. תהליך זה יכול להיות טבעי לכולנו ואינו מלמד על רמתו המקצועית של איש.
    ד) אני לא שולל אפשרות שמישהו פחות מנוסה נתן לך שירות וברצונך לאשש ולבדוק אם זה בסדר. תמיד פורום מומחים זה יגיש עזרה.
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה + המשך שאלה

רונן
    02/10/2015

תודה על התגובה וחג שמח גם לך.
    לא בדיוק הבנתי את סעיף ג שלך:
    ג) הדיווח שלך מלמד על שורה תחתונה מוצלחת, דבר המשמח אותי למרות העליות והמורדות. תהליך זה יכול להיות טבעי לכולנו ואינו מלמד על רמתו המקצועית של איש.

שכחתי להוסיף בפוסט למעלה את העובדה שאולי יכולה להעיד על המשהו. בזמן ששכבתי על גבי המטפל ביצע סוג של מסג עמוק כזה בחלק הימני של הצוואר, אני חושב שזה אולי היה לחוליית האטלס, אני לא יודע אם זה קשור או לא.

הטיפול היה באחת המרפאות של קופות החולים על אף שהמטפל גם מקבל באופן פרטי.

מה אפשר לעשות בבית כדי להקל על הכאב, אולי תרגילים מסויימים אולי משחה מסוימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה + המשך שאלה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    02/10/2015

רונן,
    אתה כותב שבסה״כ יש הקלה ושביעות רצון מהתוצאה הסופית. בכל סוגי הטיפול קיים מרכיב של שיפור ונסיגה. זה מאפיין גם כירופרקטיקה למרות שאין הדבר אומר שחייב להיות פרק כואב בתהליך הטיפול.
    העבודה שהכירופרקטור עשה על שרירי הצוואר נשמעת לי מאד סבירה וחלק מעבודתו. אם אתה בכאבים ומרגיש חוסר ביטחון, דבר אתו או עם מומחה אחר.
    אני לא בדקתי אותך ואינני נכיר את המקרה ולכן קשה לחוות דעה מגובשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו