גב "תפוס"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • גב "תפוס"
    חזי
    09/10/2015

    בן 58, בריא, ספורטאי -ריצות ארוכות ושחייה. סבלתי במשך הרבה שנים (עוד הרבה טרם התחלתי לעסוק בפעילות ספורטיבית קבועה) מבעיות בגב תחתון - תמיד שריר "תפוס" (בלשון לא מקצועית), לעולם לא פריצת דיסק או בלט.
    מטופל לשביעות רצוני מעל 10 שנים אצל כירופרקט הרשום באגודה (בכל "אירוע" בו הגב "נתפס" + טיפולי תחזוקה שוטפים כל חודש-חודשיים).
    אבקש בהמשך לתיאור מטה לקבל את דעתכם המקצועית:
    החל מתחילת שנות ה-30 שלי, עוד טרם פניתי לכירופרקט "נתפסתי" דיי הרבה פעמים, ועם השנים התדירות הגיעה אפילו ל 4 התקפים קשים בשנה. הטיפולים השוטפים אצל כירופרקט + חיזוק שרירי הבטן התחתונה והגו התחתון בהם התחלתי בשנים האחרונות הורידו הן את תדירות ההתקפים (אחד לשנה ואף פחות), את עוצמתם, ואף את משך זמן ההבראה (ככלל אינני נוטל משככי כאבים / אנטי דלקתיים במהלך התקף).
    המכנה המשותף לכל התקפי העבר היה שהכאב ומגבלת התנועה הגיעו לשיא אחרי יום - 3 ימים, ולאחר מן החל תהליך "שחרור" שהסתיים בהבראה מלאה לאחר 3-7 ימים.
    הדפוס היה ברור: "תפיסה", שיא ההתקף, הקלה עד הבראה מלאה.
    בחודש האחרון "נתפסתי" פעמיים, כאשר ההתקף הראשון תאם את הדפוס מעלה, אך השני - הנוכחי, חורג בכך שלאחר הטיפול אצל הכירופרקט עוצמת הכאב ומגבלת התנועה התגברו וגם הדפוס מעלה לא מתקיים - כלומר אני יכול להרגיש הקלה, כביכול בדרך להבראה, אך בפועל הכאב ומגבלת התנועה מתגברים, וחוזר חלילה כבר מספר פעמים. גם זמן ההתקף הפעם הוא ארוך יותר - נכנסתי כבר לשבוע השני, ואינני רואה את סופו . שאלתי - האם הדפוס החדש מצביע בהכרח על בעיה אחרת (בלט - ?) או שאין להסיק מכך דבר, ועדיין מדובר בשריר "תפוס"? הכירופרקט לא ציין דבר בעקבות הטיפול האחרון.
    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גב "תפוס"

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • גב "תפוס" - תגובה

    ד``ר נמרוד לירם
    09/10/2015

    שלום חזי.
    שלוש עצות:
    1) תכיפות ועצימות הבעיה שאתה מתאר מצריכה לדעתי הערכה מחודשת. כאב ומה שאתה מתאר כ"תפוס" יכול להיות גם וסר איזון בשרירי פלג גוף עליון או בעיות אחרות שניתן לאתר ע"י בדיקה יסודית.
    2) אולי יש בכל זאת טעם להפנות ל CT. בדיקה כנ"ל יכולה לתת לכך כיוון והתוויה.
    3) אם אתה סומך על הכירופרקט שמטפל בכך כל השנים, בקש ממנו ללכת במתווה זה. לפעמים זוג עיניים וידיים נוסף יכול לתרום בהסתכלות חדשה. גם זה משהו שכדאי לתת עליו את הדעת.
    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו