מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להמשיך טיפול ?שואלת10/11/2015
אני כבת 60 עם כאבים חזקים במוקדים שונים בגוף ,לפני כשנה עברתי סידרת טיפולים אצל כירופרקטור מומחה ידוע ולא נעזרתי.
הרופא חושב שיש לי פיברומאלגיה ונתן לי ציפרלקס - בינתיים אין שינוי במצבי.
בשנה האחרונה נוסף לי כאב ביד ימין מהמרפק כלפי מעלה אין לי יכולת תנועה - כאב כמו נקע שלא מאפשר לי תפקד ולכן החלטתי לחזור שוב לטיפול כירופרקטי.
בחרתי בכירופרקטור מתוך הרשימה שהבאתם בפורום שגר ממש בשכנות וכעת אני כבר בטיפול שמיני ועדיין אין שיפור , כל מוקדי הכאב בוערים וכואבים ובנוסף לכך הכיס מתרוקן.
אגב,הכירופרקטור טוען שפיברומאלגיה זה סימפטום ולא מחלה ואין מה לעשות עם הנתון הזה שנקרא פיברומאלגיה...
אם בטיפול שמיני לא חלה שום תזוזה אני מתלבטת האם להמשיך ללכת לטיפול או להפסיק - מה דעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לגבי הכאב ביד -הכירופרקטר טוען
שואלת11/11/2015שמקור הכאב הוא באזור השכמות ולא מטפל ביד עצמה ולי זה דווקא מרגיש שהכאב הוא מתנועה לא נכונה או משהוא אחר אבל לא דווקא מהשכמות.
אין שום שיפור ביד כשהוא עובד דרך השכמות.
מה אתם חושבים על זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לגבי הכאב ביד -הכירופרקטר טוען - תגובה
ד``ר עופר ברוך12/11/2015שלום למתייעצת,
העלית מספר תובנות ממש מעניינות המכסות נושאים נירחבים, הדורשות התייחסות קצת ארוכה מהרגיל, אשמח לו תוכלי להמתין קצת (מספר ימים) עד שאתפנה לארגן לך את התשובות לתובנות הללו,
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לגבי הכאב ביד -הכירופרקטר טוען - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/11/2015שלום למתייעצת,
פיברומיאלג'יה כמו גם כאבי אגן כרוניים היא אכן לא "מחלה מוגדרת" שידועים בה המחוללים או הנגיפים או החיידקים אלא תסמונת, כלומר אוסף של תסמינים או סימפטומים שהחולה מדווח, שהחולה מגלה למתשאל הכירופרקט/רופא עקב שאלות ממוקדות וכן עקב הבדיקות בתהליך הבדיקה. תסמונת הפיברומיאלג'יה מעורבת במגוון כיווני גרימה/אבחנות כגון בעיות תזונה, בעיות הורמונים וליקוי בפעולת בלוטת התריס, בעיות עיכול ודרכי עיכול (קשור מאוד לתזונה, נכון?, ליקוי במערכת החיסונית, ליקוי במערכת התחושתית עיצבית עקב פגיעות בחיישנים או קשיחות במיפרקי השדרה והשלד, ובוודאי מצב נפשי לחוץ/ירוד, איכות שינה לא טובה וחוסר חשיפה לשמש.
כאבים מפושטים ו/או נודדים בגוף בדרך כלל מראים על משהו מאוד רחב מבחינת הגורמים לו. בדרך כלל, כאבים או מיחושים שאנו חשים הם ביטוי פיענוח של מרכזי הזיכרון התחושתיים והגיאוגרפיים לגבי מיפוי מקום האיבר וסוג התחושה ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לגבי הכאב ביד -הכירופרקטר טוען - תגובה - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/11/2015כאבים ותחושות מושפעים מ 3 גורמים עיקריים:
תפקוד ביו-מכאני לקוי של השלד, מפרקי החוליות עם חיישני מגע מכאניים מיוחדים, השרירים והגידים עם חיישני המגע שלהם, כולל פגיעות עבר היסטוריות כגון נפילות או תאונות או מאמץ יתר בימי ההורות והאימהות או בעבודה או בחיי המשפחה,
היכן נותרה הבעיה? לפי דברייך הכירופרקט אכן עובד על עמוד השדרה שלך בטכניקות מסויימות, אך בתחום הכשרתנו, אנו למדים גם כן להקשיב למטופלים שלנו כי "הם הרופאים הכי טובים של עצמם, הם כבר יגידו לכם מה יעיל או עובד הכי טוב עבורם", ויתכן מאוד שאסרטיבית את אמורה להעביר לו מסר עדין לחשוב שוב על האבחנות ומוקדי הגרימה לכאביך.
יתכן בהחלט כי מקור הכאב במקביל לצוואר ולשכמה/כתף, הוא שריר בזרוע התחתונה אשר תפקידו לכופף את האמה היכן בדיוק שכואב לך, עקב קשר בשריר הנקרא טריגר פוינט או עקב עבודה לא נכונה עם אותה יד במהלך עבודתך או בבית או בספורט, אותו שריר עובד קשה מידי ולכן מתפתחת בעיה עם חילוף החומרים בו והוא נשאר מכווץ, רגיש, ומפנה כאב לזרוע למעלה.
תפקוד ביו-כימי חסר, עודף או לקוי בחילוף החומרים המושפע מאורח החיים, איכות התזונה והשתייה והאוויר שאת נושמת המשפיעים על איכות חילוף החומרים בגופך, חומציות יתר של נוזלי הגוף ברקמות הגורמים בדרך כלל להורדת סף הכאב ולהפיכת הגוף לרגיש יתר לתחושות מגע ו/או כאב,
היכן נותרה הבעיה? מכיוון שלא ציינת כי עברת בירור תזונתי ופיזיולוגי (שהכירופרקטורים גם כן מוכשרים בהם על ידי טיפול בתוספי תזונה וויטמינים ומינראלים כטכניקת טיפול מקבילה לרפואה התרופתית), יתכנו חוסרים תזונתיים בסוגי מזון או עודף באחרים. גם כאן, הפתרון הוא בירור ותקיפת התחום הזה, והשיפור יורגש תוך ימים ספורים, בדוק!!
תפקוד ריגשי עמוס מידי הגורם למוח לבצע פריקת מתח ריגשי לשרירי הגוף על ידי הורדת סיפי הרגישות לכאב ותחושות במרכזי הפיענוח במוח. זאת דרך אגב הסיבה שהרופא שלך חשב לתת ואכן נתן לך תרופה קלה נוגדת חרדה (ציפראלקס). גם כאן ניתן לטפל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה על ההשקעה !
שואלת18/11/2015הבאת באמת הרבה מידע אבל קשה למצוא מה הגורם.
התזונה שלי בריאה ואני מתעמלת כל יום -תוצאות בדיקות הדם טובות.
יתכן שאני אדם לחוץ ורגיש מאד ולוקחת ללב - אבל אין באמת פתרון לזה.
אני לא יודעת מה לומר לכיירופרקטור מעבר למה שאני מרגישה והוא מנסה להוסיף עןד דקה של טיפול מעבר לרגיל - אבל הכאב נשאר קבוע.
האם יש בכלל טעם להמשיך בטיפול אם בינתיים אין שום שינוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה על ההשקעה ! - תגובה
ד``ר עופר ברוך18/11/2015שלום שוב,
אנא הציעי אסרטיבית לכירופרקט המטפל במקביל לטיפול בחוליות הצוואר והגב העליון, לבדוק גם את המיפרק בין הגולגולת לחוליית האטלס C0-1, וכן את שרירי הסופרא-ספינאטוס, הסקאלינים, לונגוס קוליי, טרייספס בחלקו התחתון, ואחרון והכי חשוב, השריר בראכיו-ראדיאליס המחבר את האמה עם הזרוע. בחיבור העליון לזרוע נוצרים לעיתים קרובות טריגר פוינטים שכתבתי לך זה מכבר ומתקשרים כגורמים לכאב שסיפרת כאשר את מנסה להרים חפצים עם היד,
כמובן שצריך לבדוק איזה הרגל/עבודה עם היד הזאת גרמו לכך, אפילו אימון משקולות/TRX/שחיה עם כפות יכולים לגרום לכך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאד !!!!
שואלת19/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)