אחרי 3 טיפולים לשחרור הצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי 3 טיפולים לשחרור הצוואר
    ליאת
    09/05/2008

שלום,
    לפני כשבוע צווארי החל לכאוב. לפני ארבעה ימים הכאב התגבר עד שלא יכולתי להרים את ראשי ולהזדקף. אז הלכתי לכירופרקט. הוא עשה את עבודתו וביקש שאבוא שוב למחרת. אחרי הטיפול השני הכאב פחת, אך עבר לאזור עצם הבריח. כבר אחרי הטיפול השני הרופא טען שאינני משחררת את השרירים ועל כן לא מאפשרת לו לקדם את הריפוי. היום הייתי אצלו בפעם השלישית ושוב הוא אמר שאינני עוזרת בטיפול. כמובן שהמעצורים נעשים מתוך מתח. הרופא ביקש שאבוא ביום א' הקרוב. אך אני לא בטוחה כבר אם טיפול שגופי מתנגד לו הוא הטיפול שיעזור לי?
    בנוסף, אחרי הטיפול היום אני חשה שאזור הרכה השמאלית(הצד המתוח) שלי כמו נרדם. האם זוהי תגובה נורמאלית שתעבור?
    אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתח בטיפול צווארי

ד''ר עמי איל
    12/05/2008

יתכן בהחלט שאת מתוחה ואינך משחררת את השרירים וזה עלול להקשות על הטיפול. במקרים כאלו ניתן להעזר בטכניקות הרגעה שונות ואולי בטיפול תומך להרפיית מתחים. בכל אופן בכירופרקטיקה יש גם טכניקות טיפול המותאמות יותר לטיפול בעוצמה נמוכה ורכה יותר וזה תלוי בכירופרקטור באלו טכניקות משתמש. יתכן כי זה עניין של זמן ובטחון בטיפול ובמטפל, בדר"כ לאחר כמה טיפולים באופן שאת עוברת, באופן הדרגתי יהיה לך קל יותר להשתחרר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר וטיפול כירופרקטי

ד``ר עופר ברוך
    12/05/2008

ליאת שלום,
    את נשמעת מאוד כנה אך גם קצת חרדה מתחושות שונות המופיעות לאחר הטיפול.
    לידיעתך, במקצוע הכירופרקטיקה קיימות מגוון טכניקות טיפול בצוואר, בשרירים ועמוד השדרה.
    אנא בקשי מהדוקטור לכירופרקטיקה המטפל שלך הסבר ממצה על ממצאי בדיקתו הכוללים מבנה ותפקוד חוליות, כריות דיסק בין חולייתיות, שרירים ורקמות רכות אחרות בצוואר ועבק אלו, את הטכניקות טיפול אשר התאים לך. נסי לבקש ממנו לבצע שחרור שרירים וחימום האזור לפני טיפולי איזון החוליות, מתיחות צוואר ידניות עדינות וכו'.
    אל תתיאשי גם אם כואב לאחר הטיפול. בצעי תרגילי מתיחה אותם אני מקווה שהוא נתן לך, מניעה ויציבה נכונה.
    אם אין שיפור, אנא פני ליעוץ חוות דעת שניה אצל דוקטור לכירופרקטיקה אחר אך אל תפסלי מקצוע עקב בעל מקצוע אחד, אחרי הכל, הטיפול וסוגיו הם מן סוג של אומנות יצירתית ומחשבתית גם יחד.
    בהצלחה,
    ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו