פגיעה עקב שימוש במניפולציות בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה עקב שימוש במניפולציות בצוואר
    ד``ר עופר ברוך
    26/12/2015

קראתי בכתבה בעיתון הארץ את התגובה שלך לגבי הסכנה לשבץ מוחי/פגיעה אחרת עקב שימוש במניפולציות בצוואר.
    ציינת: " מה כן אנו יודעים כגורמי שבץ אצל צעירים?
    • מחלות של רקמות חיבור קולאגניות - נדירות מאוד כגון מארפאן ותסמונת דאון, "

אני אכן עם חשד לתסמונת מרפן והשאלה שלי האם זה אכן מסוכן ולא מומלץ לעבור טיפול כירופרקטי (הכולל מניפולציות בעמוד השדרה והצוואר) לבעלי תסמונת מרפן? האם הסכנה היא רק במניפולציות בצוואר או גם בעמוד השדרה לבעלי תסמונת מרפן? אני סובל מכאבים ולחץ בעקבים בעת עמידה ( זה לא דורבן, אני במשקל תקין ומסתייע במדרסים, ואם אני דורך יחף על רצפה מרגיש כאילו דורך על אבנים באזור העקב)
    אם אכן הטיפול מסוכן בצוואר ובעמוד השדרה לנושא מרפן, האם ניתן ומומלץ עקב כך לטפל רק באופן מקומי ברגליים?

האורטופד כתב לי: "pain both heels about four years ago while standing in army service pain more in standing' no pain in first step. shoe s improved the pain. Pes plano Valgus Good ROM of the ankle and subtalar Tenderness in the planter fascia proximal, Tight achilles, Hyperlaxity of joints אבחנה planter fascitis המלצות: for stretching of the achilles הערות: for accomodative shoe s with some medial arch support."

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר עופר ברוך - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    01/01/2016

שלום לך,
    ראשית תודה על הרכב השאלות ואיסוף הנתונים,
    מחלות של רקמות חיבור קולאגניות אכן בתיאוריה יכולות לייצור דפנות כלי דם יותר חלשות או גידים יותר חלשים ואלאסטיים, ולכן צויינו כגורמים אפשריים. דבר ידוע הוא שבמחלות אלו, אנו נמנעים מלבצע מניפולציות בחוליה העליונה C1 עקב השפעתה על הגידים המחזיקים אותה על גבי החוליה השניה ועל האפשרות שאם גידים אלו יחלשו, יווצר לחץ של החוליה החלשה על חוט השדרה.
    לכן, יש לנו בארגז הכלים הטיפולי שלנו עוד הרבה טכניקות טיפוליות לאזן את חוליה C1 ללא מניפולציה מהירה ועמוקה עבור מטופלים אלו.
    ככלל, במחקר הכי עדכני להסתברות אירעות מקרי נזק עצבי ושבץ אצל כירופרקטים ובביקורי מטופלים במרפאות רופאים, נצמא שאחוז האירעות של מקרי נזק אלו שווה, וזאת למרות שהרופאים כלל לא ביצעו מניפולציות למטופלים, ולכן, הנזק הנדיר הזה שמופיע, בשני ענפי מקצועות הבריאות, נקבע כראנדומאלי ולא ניתן לחיזוי מראש, כלומר לא אשמת איש אלא כנראה, הגורל. לשם הסתברות, רוב מקרי הנזק העיצבי והשבץ המאובחנים ומטופלים בבתי החולים לכלל האוכלוסיה, קורים ללא תנועות צוואריות של המטופלים וללא מניפלאציות, ככה סתם. זה לשם הפרופורציות והפגת החששות.

אתה בהחלט יכול לשוחח עם הכירופרקט/ית המטפל שלך לגבי מצבך וחששותיך, והם יסבירו לך באילו טכניקות ניתן להשתמש לטיפול בתסמונות הכאב מהן אתה סובל. לגבי הכאבים בגב ובעקבים, כנראה שביציבתך, אתה מפעיל עומס רב יותר על החלק האחורי של הגוף והקרסוליים, ויש לבדוק ולטפל כירופרקטית ושיקומית במבנה האגן והשדרה שלך כולל תרגילי חיזוק ושיקום, וכן כנראה גם לשפר את תמיכת המדרסים שלך, שתפחית גם היא את העומס על העקבים,
    לסיכום, במקצוע הכירופרקטיקה יש רשימה ארוכה של טכניקות טיפול על מנת להתאימן למצבי ואבחנות מטופלים, גש להיבדק ולטפל בהתאם, בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירופרקט מומחה

חושש
    02/01/2016

תודה רבה על ההסבר המפורט.
    קראתי שיש הבדלים בין כירופרקט "רגיל" לבין כירופרקט מומחה, איך ניתן לזהות מי הכירופרקט שהולכים אליו? התואר שרשום שונה?
    על פי הסיטואציה שתיארתי לך, איזה כירופרקט מומחה יותר מתאים לי? שיקומי/אורטופדי/פציעות ספורט/משהו אחר?
    האם אתה ממליץ על מישהו מסוים באזור מרכז/השרון? קראתי על ד"ר מרדכי טלאר שהוא ד"ר לפיזיולוגית המאמץ וכירופרקט מומחה בשיקום, באבחון וטיפולים מורכבים ועל ד"ר גיא אלמוג...מה דעתך?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירופרקט מומחה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    03/01/2016

פשוט שואלים בשיחה הטלפונית המקדימה, האם הד"ר עבר הכשרה אקדמית וקלינית פוסט- דוקטוראטית במסגרת אקדמאית מוכרת מעבר לתואר DC,
    לגבי השמות שהזכרתה, שניהם טובים, ד"ר טאלר ותיק יותר ב 10 שנים וממוקם ברעננה, ואילו ד"ר אלמוג, בראשלצ,
    בשני המקרים, נא וודא כי משולבים לך תרגילי חיזוק במהלך כל טיפול וכן לביצוע בשעות הפנאי, וכן שהם מתייחסים לנושאים שציינתה כולל שקילת שילוב מדרסים ביומכאניים להקל את העומס יתר על העקבים,
    אם לא תחווה שיפור, אנא פנה אלינו ונעזור בכיף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו