עקמת קשה אצל ילדה בת 11- האם הכירופרקטיקה יכולה לעזור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת קשה אצל ילדה בת 11- האם הכירופרקטיקה יכולה לעזור?
    טלי
    20/07/2016

שלום רב,
    התגלתה עקמת קשה אצל בתי, היא בת 11. לא נאמר לי באיזו זווית.
    האם העקמת ניתנת לטיפול דרך הכירופרקטיקה? זהו תחום חדש שנחשפתי אליו כעת.
    לפי האינטרנט מדובר בפתרון ניתוחי לפי תחום האורטופדיה, כעת הופנתה לצילום MRI, מחכים קודם לאישור שניתן לבצע את הצילום.
    הפנייה נוספת שקיבלנו היא לבית חולים ונשאלת בה השאלה, ניתוחי?
    ובבדיקת הנושא אני מבינה שהפתרון לפי האורתופדיה היא ניתוח.
    מה אופן הטיפול לפי הכירופרקטיקה? לפי תגובות רבות אני רואה שיכול להיגרם נזק לגוף, בעקבות טיפול בכירופרקטיקה. כמובן שלא ניתן לענות על רגל אחת ועוד בפורום.
    אך כל פגישת ייעוץ עולה המון כסף, ואני רוצה לדעת ולהיות בטוחה שפונה לאדם הנכון ולתחום הנכון.
    אני מאד חוששת מניתוחים, ופוחדת שייגרם נזק לגוף לאחר הניתוח.
    בברכה ותודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עקמת קשה אצל ילדה בת 11- האם הכירופרקטיקה יכולה לעזור? - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    20/07/2016

אם מדובר בעקמת נעורים, סביר להניח שכירופרקטיקה לא תוכל לתרום הרבה ליישור העקמת. אולי לעזור בכאב אם יש. לפי הדיווח, כנראה שזה המצב. המלצת אורתופד ילדים קובעת כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת קשה אצל ילדה בת 11- האם הכירופרקטיקה יכולה לעזור? - תגובה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    21/07/2016

אינני מסכים עם דעתו של עמיתי, בתחום העקמת וזאת מנסיון אישי ומקצועי הקיים במחקר הכירופרקטי.
    גם אם נאמר שישנה עקמת קשה, אזי אפילו עד 40-50 מעלות, טכניקות הטיפול בעקמת ילדים ונעורים יכולות להפחית בין 30-50% מזוית העקמת, ובמיוחד אם אתם משלבים לילדה במקביל לטיפולים הכירופרקטיים, גם פעמיים בשבוע תרגילי הפחתת עקמת כדוגמאת שיטת שרוטס על מזרנים וכדורים מתנפחים, הרגלי שינה תומכי יישור ואף שקילת שילוב מחוך מיישר בהתייעצות עם אורטופד העקמת, המומלץ בישראל עם תוצאות מוכחות מקומית ובינלאומית הוא דר דרור עובדיה,
    בכל מקרה, אפילו אם הולכים לכיוון הניתוחי, כדאי שהילדה תיכנס לניתוח הכי ישרה שאפשר לאחר טיפולים כירופרקטיים (שאינם מסוכנים ואינם גורמים נזק), ובוודאי, בשיקום לאחר הוצאת התפרים, כאשר אז, לאחר הקיבוע, הטיפול יכוון מעל ומתחת לאיזור המקובע,
    כדאי ומומלץ לשלב בין כל הגישות והעולמות,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת

טלי
    28/07/2016

תודה רבה ד''ר נמרוד ועופר,
    התגלתה עקמת בזווית של 70 מעלות,
    היא ביקרה אצל ד''ר עובדיה והיא אמר ששום דבר לא יעזור בשלב זה, רק ניתוח בלבד.
    הילדה מסרבת לניתוח.
    אני רוצה לנסות כירופרקטיקה, אך מאד חוששת לנזק לילדה.
    תודה רבה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    28/07/2016

כירופקטיקה לא תזיק.
    לדעתי, גם לא תעזור. עצתי היא ב 70 מעלות לנתח ועכשיו. למרות חילוקי הדעות הלגיטימי עם ד"ר עופר להערכתי עובדיה צודק.
    הילדה תסבול בעתיד והניתוח נותן אופק יותר אופטימי. אילו היה מדובר בפחות מ 50 מעלות, אולי היית אומר לחכות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טלי האם אפשר לשוחח איתך בפרטי?

זיו
    25/08/2016

אפשר לשלוח לך מייל לגבי העקמת?
    גם לבת שלי יש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו