מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן נטוי עקב בלט דיסק l3 l4 l5 s1ענבל06/10/2016
היי אני בת 34 סובלת כבר קרוב לשנה מכאבים המוקרנים לחלק העליון החיצוני של הירך והאגן (mri מותני מראה על בלט גדול בl3 l4 ובלט קטן יותר בl5 s1) ... בחצי שנה האחרונה גם היציבה וההליכה שלי נטו לכיוון הכאב והאגן נוטה ימינה ... עברתי כבר זריקות אפדורליות שהקלו לזמן מה טיפולים פיזוטרפיים וכעת אני מטופלת בכירופרקטיקה כבר שלושה חודשים ואני רואה שיפור קל אך עדיין סובלת גם מהקרנות כאב גם מנטיית האגן בעיקר שיש התקפי כאב זה מתעצם ואני לא מצליחה לאזן את זה ... האם כדאי לי לשקול התערבות ניתוחית
אני כבר באמת מיואשת ומותשת מהכאב ומהיציבה הנוראית הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן נטוי עקב בלט דיסק l3 l4 l5 s1 - תגובה
ד``ר נמרוד לירם06/10/2016לדעתי מנח עקמתי מתמשך לאורך 3 חודשים ויותר עם תמונה הדמיתית כפי שאת מתארת וללא שיפור משמעותי בהחלט ראוי לשיקול דעת ניתוחי. הסטיה עלולה להפוך קבועה. אופציה אחרת שלא כתבת עליה היא ניסיון כירופרקטי בטכניקה הנקראת flexion distraction. אם כמה טיפולים ממושכים בשיטה זו מתחילים תהליך של יישור, שווה לתת לזה צ'אנס לפני ניתוח.
אני מעוניין בדעתו של ד"ר ברוך בעניין זה גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגן נטוי עקב בלט דיסק l3 l4 l5 s1 - תגובה
ד``ר עופר ברוך06/10/2016ענבל שלום,
תודה על הפירוט,
אנא אל ייאוש, כי עצם העובדה שיש מגמת שיפור לאחר הטיפולים הכירופרקטיים, מראה כי הכיוון הטיפולי נכון, אך חסרים מספר מרכיבי עזר לטיפול:
האם יש לך פלאטפוס/פלאט פוט ואת הולכת על כפכפי האוויאנאס שטוחות? פחיסת הקרסול וכף הרגל הפנימית בעמידה, גורמת לירך ולאגן לקרוס גם כן, לעצם העצה להסתובב, ולייצור לחץ על מוצא העצב., לכן התאמת מדרסים לנעלים ולנעלי הספורט היא הגיונית, וכן כפכף כדוגמת פיט פלופ יתמכו את כף הרגל נכון יותר ויפחיתו סיכוי לקריסת הירך והאגן,
האם הכירופרקט המטפל שילב/משלב לך אימון ושיקום שרירי ליבה ורצפת אגן כדוגמאת פילאטיס, טי אר אקס וכו? חיזוק שרירים אלו יעזור לך מאוד,
האם הכירופרקט המטפל ייעץ לך איך לבצע מתיחות בבית ובעבודה להפחתת הלחץ?
איך להרים חפצים ואיך להחזיק תינוק בצורה נכונה על מנת שהאגן לא ינטה לצד?
התמונה שאת מתארת מתאימה מאוד ללחץ שורש עצב L5-S1 עקב נטית האגן והליכה על אורכי רגליים לא זהים תפקודית, ונדיר מאוד למצוא אורכי רגליים לא זהים עקב ירך או שוק קצרים אנטומית מלידה או שבר רציני ישן.
בקיצור, בקשי מהכירופרקט המטפל בדיקה חוזרת של מכלול המרכיבים המשפיעים כאן ויחד עימו נסו להגיע לשיפור ארוך טווח יותר.
תמיד, ניתן לפנות לבדיקה וייעוץ חווד שניה אם אין התקדמות, אך הרמת ידיים לאחר טיפול אצל בעל מקצוע יחיד ולא כמה מאותו המקצוע, לדעתי זה לא נכון.
אנא הקפידי גם על מתיחות יומיות ושינה של לפחות 7 שעות בתנוחה מקלה לפי הנחיית הכירופרקט המטפל שלך,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המהירות ועל התקווה
ענבל07/10/2016אני באמת מודה מאד על ההתייחסות ועל האופטמיות שהחזרת לי
אני מודעת לכך שזה תהליך וכן אני משתדלת לעשות מתיחות
להקפיד על ישיבה נכונה, ועושה גם באופן פרטי אחת לשבוע טיפול משולב של פיזוטרפיה עם פילטיאיס
מנסה לתקוף מכל הכיוונים
אני פשוט הייתי אישה מאד פעילה לפני הפציעה ועסקתי בספורט והמצב הרגיש הזה קשה להכלה
מקווה שאמשיך לראות שיפור בחודשים הקרובים!
שבת שלום
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)