כאביםאדירים לאחר טיפול כירוםרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאביםאדירים לאחר טיפול כירוםרקט
    דנה
    21/10/2016

שלום אני עם הצרות תעלה C567וכאבים שקרנו ליד אחת בלבד ומידי פעם כאבי ראש באזור המצח בצד אחד . פניתי לכירופרקט מומחה וביותר לאחר 5 טיפולים כאבים במקומות שלא היכרתי . כאבי ראש חזקים כולל כאב שורף בקרקפת , כאבים בצוואר לאורכו כאבים ביד השניה וכאבים בלילה שלא היו קודם לכן . אני חודש וחצי אחרי ועדיין סובלת .אני שואלת איך יכול להיות שאתם כל הזמן אומרים שכירופרקטיקה לא יכולה ללגרום נזקים והנה דוגמא . גם אם אלך לתבוע הרי היו בעיות קודמות בצוואר ויפילו הכל על ז הכך שבאמת אין הרבה תביעות לכירופקטים . אני למכרי חברי ומשפחתי לא אמליץ על כירופרקטיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    21/10/2016

רצוי לציין שקבלתי המלצות ולאחרים כנראה עזר . לי לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר וראש

ד``ר עופר ברוך
    21/10/2016

דנה שלום רב,
    אנחנו מבינים את מצבך, אך בהחלט קשה להתייחס לפירוט שנתת ללא בדיקת ההדמיה וכמובן אותך.
    הייצרות תעלת שדרה נגרמת לאחר חבלה או תאונה של נפילה או צליפת שוט בתאונת דרכים, או עקב נשיאת משאות כבדים/ילדים על הידיים או עבודה לא נכונה בזווית הראש מול מחשב או רכינה מתחת למכונת תפירה או שינה על רכיות גבוהות מידי אשר לא תומכות נכון את שקע הצוואר. ההיצרות, הכאבים וההקרנה נגרמים עקב החיכוך שההייצרות יוצרת ולחץ על מוצא העצבים המפעילים את השכמות והידיים. החיכוך גם גורם לרפלקס כיווץ שרירי הצוואר והעורף, כך שמתגבר הניוון בחוליות ושרירי הצוואר, דלקתיות וכאבים.
    מטרת הכירופרקט בגישתו, הייתה, כנראה, לשלב מגוון טכניקות טיפול אשר מצד אחד משחררות את השרירים הלוחצים על ההיצרות, ומצד שני, מרווחות ומשמנות את המיפרקים המנוונים על מנת להוריד את הדלקת והחומציות שנוצרת בחיכוך.
    כל אלו, אמורים להיות מלווים בתרגילי מתיחה ושיקום עצמיים שעלייך היה לבצע כל יום, וכן הנחיות לשיפור יציבת הצוואר והגב בעבודה ובבית ובספורט.
    החמרות בכאבים לאחר טיפולים יכולות לקרות כמו לאחר כל טיפול רפואי, אם לא ניטרלת את גורמי החיכוך או הכיווץ במקביל לטיפולים, שמשמעם ביצוע מתיחות, תרגילים ושיפור הרגלי יצבה ומניעה מתנוחות צוואר וראש הלוחצות יותר בבית ובעבודה ובספורט.
    המלצתנו היא כי תיגשי ותדברי עם הכירופרקט המטפל, לגבי בדיקה חוזרת בקשר לתלונותייך ושקילת אילו טכניקות נוספות הוא יכול לשלב עבורך, או האם הוא ממליץ על שילוב בעלי מקצוע נוספים כגון דיקור סיני?, מרפאת כאב? ייעוץ תזונתי להפחתת החומציות בגוף ובצוואר על ידי שינוי הרכב מזון ושתיה?
    לפני שמכריזים על מקצוע שאינו יעיל, אסור לעשות זאת רק לאחר 5 טיפולים על ידי כירופרקט אחד, אלא על ידי 3 לפחות או חוות דעת שניה. המחקרים המדעיים הכירופרקטים אשר בדקו טיפולי כירופרקטיקה שונים בשילוב עם תרגילי מתיחה וחיזוק דווקא הראו יעילות רבה ותועלת למטופלים.
    אנא, אל תרימי ידיים (תרתי משמע), וחפשי את הדרך החיובית לשיפור המצב שלך ושל צווארך, ונסי להימנע מלהפנות מחשבות שליליות לגבי אפשרות או יכולת להשתפר,
    אנו בטוחים כי תמצאי את הפתרון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירופרקטיקה ומצבים רפואיים

שירן א
    21/11/2016

כירופרקטיקה, כמו שאר מקצועות המגע מלווה בסיכון בסיסי שאולי הטיפול לא מתאים לך מלכתחילה, היצרות בתעלה היא לא משחק ילדים וכירופרקטיקה לדעתי עלולה להיות גורם להחרפת תסמינים הקשורים לתעלה.

המלצה ראשונה שלי היא שלא תחזרי על טיפול כזה. שווה לך להיוועץ ולבדוק שהכל נשאר כמו שהיה לפני הטיפול. מי שאמר לך שכירופרקטיקה לא יכולה לגרום לנזקים טעה, ישנם מקרים רבים שטיפול זה אינו מתאים כלל ואף מסוכן.

הכותבת של הודעה זאת איננה ד"ר לכירופרקטיקה או ד"ר לרפואה ותוכן ההודעה שלה מבוסס על דעה אישית/מניעים אישיים/ניסיון לא מוצלח בטיפול אצל כירופרקט יחיד, ולא מבוסס על מסקנות וממצאי מחקרים מדעיים סטטיסטיים לגבי בטיחות ויעילות מגוון הטכניקות טיפול במקצוע הכירופרקטיקה.
    מקצוע הכירופרקטיקה על מגוון טיפוליו נמצא מדעית וסטטיסטית בטוח מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו