מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשים במיקוד ראיה קשורים לפריצת דיסק?הילה27/10/2016
שלום יש לי פריצת דיסק צווארית.
האם יתכן שיש קשר בין הפריצת דיסק לבין חוסר יכולת מיקוד?
כשאני מסתכלת על מישהו או משהו,או מדברת עם מישהו אני נראת כבוהה בבנאדם,ולא מסתכלת מתבוננת או מתמקדת עליו.
לצערי,זה משפיע עלי בכל תחום בחיים. ומאוד קשה לי כבר שנים.
הייתי אצל פרופסור והוא אמר שהוא לא רואה משהוא בעייתי מבחינת הראיה.
האם יתכן שזה קושי שנובע מהצוואר? ואם כן
מה הקשר ואיך כירופרקט מטפל בזה?
תודה רבה על זמנכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית מיקוד ראייה
ד``ר נמרוד לירם27/10/2016על פניו של תיאור, נראה לי שלפני פניה לכירופרקטיקה יש להתייעץ עם נוירו-אופתלמולוג (מומחה לבעיות נוירולוגיות של מערכת הראיה). אמנם כתבת שהתייעצת עם פרופסור אבל לא ציינת תחום התמחות. מאחר שהבעיה נמשכת הרבה זמן ובעיות ראיה אינן באופן קלאסי בתחום עיסוקו של כירופרקטור, היית מתחיל ברפואת עיניים. אמנם יתכן שבסופו של דבר מדובר בהשפעה צווארית הניתנת לטיפול בכירופרקטיקה אבל הדרך להגיע לאבחנה כזו היא שילוב אבחנה ואבחנות מבדילות בתחום העיניים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעות נוירולוגיות צוואריות על איכות הראיה
ד``ר עופר ברוך30/10/2016הילה היי,
הנושא שאת מדברת עליו בהחלט מוכר במקצוע הכירופרקטיקה תחת התמחות כירופרקטית פוסט דוקטורטית בתחומי הכירופרקטיקה הנוירולוגית, הכירופרקטיקה השיקומית והנוירולוגיה התפקודית אשר מקבילות בבדיקותיהן למקצוע הנוירולוגיה ברפואה וברפואת העיניים בתחומי הבדיקות הלא פולשניות, כלומר רפלקסי עצבים והקשר העיצבי בין חיישני התנועה במיפרקי חוליות הצוואר, למרכזי הגברת התחושות במוח ליד הטאלאמוס, לבין מרכזי פענוח הראיה בחלק האחורי של המוח וכן למרכזי שיווי המשקל והיציבה במרכז המוח והמוח הקדום.
לכן, כאשר הצוואר נפגע או נתפס עקב תאונה או נפילה או מנהגי יציבת ראש ושכמות לא נכונים, חיישני התנועה הנמצאים במיפרקי החוליות בצוואר עובדים ב 50% פחות עקב התקשחות המיפרקים והגבלת תנועות הצוואר (שמושפעות גם כן מכאבים), ואז....
מרכזי ההגברה של אותות הראיה במרכז המוח לא מקבלים מספיק תחושות (אפרנטאציה) ואז אותות הראיה המגיעים לפענוח במוח האחורי, מגיעים באופן תפקודי וחשמלי לא תקין, אשר מתפרשים אצל הנבדק/נפגע כירידת איכות ראייה, ראייה כפולה או בהייה.
אם יבצעו לך מדידת שדות ראיה ומדידת הכתם העיוור בכל עין (כתם עיוור הוא איזור חיישני ראיה מסביב לחיבור עצב הריאה בעין, אשר יכול לגדול או לקטון בהתאם לפעולת חיישני הצוואר שהזכרתי קודם לכן.) יראו בוודאי את ההבדל בין הצדדים.
נוירואופטלמולוגים לא רואים בכך בעיה פתולוגית (נכון, זה לא גלאוקומה, הפרדות רשתית, סרטן או קאטאראקט) ולכן לא מייחסים חשיבות לבדיקות גורמים אלו.
חפשי בדיקה מסודרת וטיפול אצל כירופרקטים מומחים המכירים את הבדיקות הנחוצות והטיפולים השיקומיים הכירופרקטיים לכך,
ניתן בהחלט לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)