מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- fat pad,sciatic pain L5/S4 ואגודלחסוי01/11/2016
שלום רב,
ראשית, תודה על השקעתכם בקריאה מדוקדקת ומתן תשובות מעמיקות לסוגיות שלא זוכות לתשומת לב אצל חלק גדול מגורמי הרפואה.
1)באיזה אמצעי ניתן לאבחן שברו מאמץ ומה הטיפול?
2)האם ניתן לאבחן fat pad בעקבים ע"י בדיקה פיזיקלית או שצריך גם בדיקת הדמייה?איזו?
ומה הטיפולים שניתן לקבל לדלדול כריות השומן בעקב מלבד מדרסים? אשמח לשמוע אם ישנם חידושים בספרות הרפואית לעיבוי הרקמה השומנית? למשל, טיפולים ביולוגים (prp,אורטוקין,תאי גזע,שיטת טופז או אחרים שלא שמעתי).
3)לפני הצבא לא סבלתי מכאבים בעקבים, האם ייתכן שנעליים צבאיות ללא מדרסים והליכה ועמידה ממושכת בהם גרמה ל-fat pad? (עמידה בשמירות במשך 4 שעות (עם 10 דקות מנוחה בישיבה פעם בשעה או יותר) פעמים ביום במשך כ-5 פעמים ככה) ובנוסף הליכות ריצות בטירונות,אך לא משהו קרבי.
הבעיה היא שילוב של עקבים בוולגוס,פלטפוס ופרונציה.כנראה גם קיצור של גיד אכילס ואי ספיקה של גיד הטיביאליס האחורי, אך נאמר לי ע"י נאמר לי ע"י אוסטאופת מומחה לאנטומיה קלינית שיש לי: (ע"י בדיקה,ללא צילום)
sciatic pain L5/S4
sciatic sensitivity bilateral talus
tendinitis ext malleolus tendon
מה זה אומר? הוא ציין שהגידים שמכווצים ברגליים הם מעמוד השדרה וכשטיפל בכל הגוף במניפולציות אז האזורים האלה השתחררו ולכן לדעתו זו לא בעיה מכנית ברגל, אלא כאמור מעמוד שדרה. אז לצורך העניין, אם הייתי בא לאורתופד כף רגל וקרסול אחרי הטיפול שלו האבחנה של קיצור גיד אכילס ואי ספיקה של הגיד הטיבאליס האחורי לא הייתה קיימת כלל?
כמובן שחוץ מגידים מכווצים ששיחרר,גב,אגן,צוואר את העיוותים של הרגליים לא ניתן.
האם פרונציה וקלקנאוס בוולגוס זה אותו דבר? האוסטאופת אמר לי לעמוד על קצות האצבעות והצלחתי, אמר לי לעמוד על הצד החיצוני הצדדי של הכפות רגליים וגם לסובב והצלחתי ולכן לא הבין את האבחנות של האורתופד. איזה טסטים (עמידה על קצות האצבעות וכו) שהאורתופד עורך מקבילים לכל בעיה? (פרונציה,עקבים בוולגוס,קיצור של גיד אכילס,אי ספיקה של גיד הטיבאליס האחורי,בליטה גרמית עם לחץ של הנאביקולאר כלפי הרצפה,fat pad,plantar fascitis).
אגב הרבה מתבלבלים וטועים באבחון של fat pad and plantar fascitis. היום אני מבין באמת שרקמת השומן הדלה אצלי גורמת לחוסר בולם זעזועים ותחושת מגע של דריכה על אבנים בחלק המידאלי).
3)*לצורך אבחנה מבדלת, איזה כאבים מזוהים בכף היד ,בשורש כף היד ובאגודל שמקורם מעמוד השדרה הצווארי? אורתופד כף יד הפנה אותי לראומטולוג. כאשר עברתי מניפולציה צווארית שסידרה את הכאבים בצוואר זה לא השפיע על הלחץ באזור האגודל ו(בעת מוטוריקה של שטיפת ידיים מופיע גם חולשה בפרקים של קצות האצבעות), ולכן אני חושב שזה לא ממקור צווארי. למי לפנות? ראומטולוג/עוד אורתופד כף יד/נוירולוג/צוואר? האורתופד לא שלח אותי כלל לemg,רנטגן או אולטרסאונד. האם לנסות דיקור יפני/סיני כי דיקור יבש לא עזר.
תודה רבה וסליחה על מבול השאלות. זה תולדה של בעיות שהחלו ונהפכו לכרוניות כאשר המטופל הוא פינג פונג של רופאים מתחומים שונים ונשאר ללא מזור לכאבים והבעיות. (אני עדיין עם חולשת רקמות חיבור וחשד למרפן שאצלי כעת ,אם קיים, פגע רק במערכת השלד ולא בלב ובעיניים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שלד בעקבות שחיקת רקמות ויציבה לקוייה
ד``ר עופר ברוך06/11/2016שלום לחסוי,
תודה על הפירוט הנרחב, אך שים לב, אתה מנסה להשיג תשובות מד"ר אינטרנט, כאשר למעשה, ולמרות כל גורמי הטיפול שעברתה,
כל אחד טיפל בך אך לא שם גם אחריות טיפולית עלייך, במקביל לגישות הטיפול השמרניות.
לפי תיאורייך, כנראה ובמאמת יש לך גמישות יתר ברקמות החיבור בגוף וכרגע אין זה משנה אם תקרא להן מארפאן או אחרות.
כרגע, עליך לייצב את יציבתך במקביל לטיפולי השיקום שאתה מקבל. מניפולציות אוסטיאופאטיות שונות מאלו הכירופרקטיות, ולכן בבקשה, פנה לכירופרקטים מומחים העוסקים בפציעות ספורט ובשיקום.
לגבי ההתעניינות על שחזור כריות הריפוד בכפות הרגליים (Fat Pad), אין לנו מידע אחר של השתלת רקמות שומן, למעט האפשרות שפלסטיקאים אוליי יקפצו על המציאה ויציעו לך מבצע על כך. אנחנו לא יכולים להמליץ על פעולה זאת כי זה לא שטח העיסוק שלנו.
הגיוני יותר לדעת, כי אם אכן חיככתה את כפות הרגליים בשמירות ממושכות בצבא, תאי השומן עדיין שם, רק נמעכו והושטחו, כלומר, גרמו להעברת לחץ עומסי היציבה לגידי כפות הרגליים ולשרירים שלהם, ובוודאי לדלקות הנקראות בלי בלבול פלאנטר פאשייטיס.
אז מה ניתן לעשות? ללכת לבעל מקצוע אחד שירכז את השיקום שלך, יאזן נכון את מבנה כפות הרגליים, הירכיים האגן השדרה והצוואר, יתן לך מדרסי ג'ל כחול כתחליף זמני עד לשיקום כריות השומן, ויבנה עם הידרוטרפיסטים תוכנית שיקום אשר תתחיל במיים ותעלה אותך ליבשה לפילאטיס ולטי אר אקס,
זה הכיוון המנצח, והכי חשוב, לעזוב את המחשב והגוגל, ולטפל ולשקם את עצמך עם מגוון כיווני טיפול, אשר יתחילו בכירופרקט שיקומי כאמור,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)