מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך ייתכן ששריר הFPL (של האגודל) לא עוזר בradial deviation?הדר10/08/2017
תוכל להסביר לי שאלה נוספת:
איך ייתכן ששריר הFPL (של האגודל) לא עוזר בradial deviation אם הוא נמצא בצד הרדיאלי של היד?כמו שרירי הsnuff box של האגודל שכן עוזרים לradial deviation...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטומיה של גריי
ד``ר עופר ברוך10/08/2017הדר יקירה,
יש לחזור ולרענן אנטומיה, מכיוון שהשריר ששאלת עליו אכן נמצא בצד הרדיאלי של האמה, לפי האות הראשונה...FP שווה לפלקסור פוליסיס ועקב כך, תפקידו לכופף את האגודל ולכן הוא חייב להיות נגדית לשרירי האקסטנסורס בסנאף בוקס...
די פשוט לא?
ולגבי השאלה הראשונה, אבולוציונית עקב מעבר האדם לזקיפת קומה והליכה על 2, שרשרת התנועה בשרירי הכתף, הגב הנגדי, הזרוע, שרירי כופפי האמה, מרפק וכף היד הראדיאלית וכן עצם הרדיוס חזקים יותר פונקציונאלית ואנטומית מאשר הצד האולנארי....קטע הישרדותי כזה...:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיך שאלה .......
הדר10/08/2017דר שלום,
קצת לא הגיוני לי מה שכתבת:הFPL נמצא בצד הרידאלי, זה אני יודעת,אבל בדיוק כמו ששרירי הסנאף בוקס עושיםradial deviation ,למה גם הFPL לא עושה את אותו הדבר?
זה שהוא אנטגוניסט להם זה ברור,אבל עובדה שיש את הFCR שאנטגוניסט לECRB ו ECRL ,והוא כן עוזר להם בradial deviation....
תודה שוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטומיה פונקציונלית
ד``ר עופר ברוך10/08/2017הדר היי,
תפקידי ה FPL וה FPB כנגד ה EPL וה EPB (הסנאף בוקס) הם קודם כל נועדו לכפיפת האגודל לאחיזה ולפיתה טובים יותר מיתר החיות, זה יתרונו של האדם לפעילות מודרנית וציד.
במרבית המקרים בחיי היוםיום הם לא עובדים לבד כי אם מופעלים בשרשרת תנועה של הצוואר, חגורת הכתפיים הגב והגפה העליונה בפעולות הרמת חפצים תוך כדי אחיזתם.
ה FCR נועד לבצע השלמת הרמת חפצים בין כף היד והאמה לבין הבראכיוראדיאליס והם אלו שאחראים על הראדיאל דוויאשן שאת מנסה לחקור.
לכן, אם את אינך סטודנטית לשיקום פיזיוטרפי או ריפוי בעיסוק, לא הייתי ממליץ לשקוע יותר מידי בפרטים כי המוח עושה שינויים נוירופלסטיים מיידים לפי עומסי כבידה על הפרקים ומגייס שרירים לאוו דווקא לפי מה שאת קוראת בספרות האנטומית, לכן כדאי וחשוב תמיד לחשוב איזו פעולה רצוייה ואילו שרירים מעורבים בשרשרת התנועה מאשר איזה שריר יחיד מעורב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדר10/08/2017דר שלום שוב,
כן חשוב לי ולמקצועי להבין עד הסוף את השאלה לגבי השרירים. למה אין אבל תושבה ברורה אליה? בכל מקום שקראתי לא מצויין שFPL עוזר לradial deviation ואני מנסה להבין למה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)