מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היצרות הגרון בעקבות מניפולציות של הכירופרקט בגב העליון במרכז ממש מתחת לצוואררועי24/08/2017
שלום,
לפני כחודש וחצי הלכתי לכירופרקט כדי לקבל חוות דעת על תסמינים נוירולוגיים שהחלו אחרי פגיעה בצוואר. בנוסף לאבחון ולמניפולציה שעשה על החוליה הבעייתית, הוא מסיבה לא ברורה השתמש בכלי מברזל הדומה לפטיש והחל להכות עמו בגב העליון באמצע בדיוק מתחת לצוואר על פני מספר אזורים. לאחר שלוש שעות ומאז התחלתי להתקשות לנשום באופן מלא, לכאוב בכל פעם שאני בולע, לא יכול לצחוק פנימה אלא רק החוצה, אני נחנק כשאני משהק, אני לא יכול לדבר חזק וברצף כי אין לי מספיק אוויר לעשות כן,והכי קשה ובלתי אפשרי זה לישון (דבר שלפני כן מעולם לא היה לי קושי),לא יכול בכלל להשמיע קול של תדהמה (פנימה כזה). האזורים שבהם הלם עם הפטיש נשארו שקועים ולא חזרו למצבם הקודם הבולט. הוא כמובן הכחיש ואמר שלא נראה לו שזה מהטיפול ושהפטישון רק עובד על הרגעת הרפלקס בשריר ומוריד אינפוט מהמפרקים בחוליות אל המוח, קיצר סיבן אותי. איך אפשר להחזיר את המצב לקדמותו? האם יש דרך להרחיב את שטח הגרון ולסיים את הסיוט הזה? למי (איש מקצוע) אני צריך לפנות ואיזה הליך יכול לתקן את הנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיסת צוואר המשפיעה על תפקודי נשימה, דיבור ובליעה
ד``ר עופר ברוך25/08/2017רועי שלום רב,
לפני נסיון תיקון הליקויים שציינתה, חשוב קודם כל השלמת אבחון מסודרת של מצב חוליות הצוואר שלך, האם יש בהם זיזים סידניים שיכולים ללחוץ על רקמות בית הבליעה ולהשפיע על התיפקודים הנדונים,
במקביל ובאותה הבדיקה, חשוב גם לבדוק את מצב תעלת עמוד השדרה לגבי היצרות תעלה, הסתיידויות בתוכה או פגיעות דיסק שיכולות להפעיל עומס על סיבי עצבים המשפיעים על בית הבליעה ואיזור מיתרי הקול.
הבדיקה האמורה נעשית על ידי נוירוכירורג אשר בודק, מאבחן ומפנה מיידית לביצוע MRI צווארי דחוף. יתכן גם שכל הנ"ל נובעים מכיווץ שרירי הצוואר כתגובת רפלקס אוטומטית שלך (פחד/חשש) לטיפול האחרון, והם אלו שגורמים ללחץ על האיזורים הנדונים. כירופרקט מומחה יכול לבדוק גם כן באותה איכות מקצועית אך חתימת הנוירוכירורג נחוצה אדמיניסטרטיבית מול הקופ"ח לקבל את ההפניה ל MRI. הפנית הכירופרקט ל MRI תיקח יותר זמן ודיונים על אישור הבדיקה.
הטיפול בנושא במידה ואין בהילות וסכנת חיים הוא לקיחת משחררי שרירים, ריווח חוליות ושרירי הצוואר בטכניקות עדינות כירופרקטיות מיוחדות (כירופרקט מומחה בשיקום) ושיפור תנועת חוליות הצוואר, הכתפיים והגב העליון כולל הצלעות והשרירים התומכים במקביל לתרגילי מתיחה וחיזוק בבית ובעבודה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות הגרון בעקבות מניפולציות של הכירופרקט בגב העליון במרכז ממש מתחת לצוואר
רועי26/08/2017כבר עשיתי mri ופענוח התוצאות הינו כדלקמן:
"עמדה צווארית לורדוטית רגילה.
סיגנל תקין של חוט השדרה.
בכל הגבהים שנסרקו לא נראו בקעים.
לא נראה לחץ על חוט השדרה.
הפורמינה פתוחים בכל הגבהים.
המעבר הקרניו צרביקלי תקין".
מצ" ב צילום רנטגן לטראלי של הצוואר כולל הגרון לאחר המניפולציות שהכירופרקט המוסמך עשה כאמור באזור הצוואר התחתון באמצע עם הפטישון ובכך יצר שקעים וקשיי נשימה ובליעה קשים.
בהמשך אתן תגובה נוספת שבה רק אצרף כקובץ צילום לטאראלי של הצוואר/גרון לפני המניפולציות שעשה הכירופרקט.
וכעת שוב לשאלתי, מה ניתן לעשות כדי להרחיב את חלל הגרון או לשפר את מצב הגרון? ולמה בכלל הוא מלכתחילה עשה את המניפולציות האלה בידיעה שהסיבה לפנייתי הייתה קשורה רק לחוליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות הגרון בעקבות מניפולציות של הכירופרקט בגב העליון במרכז ממש מתחת לצוואר
רועי26/08/2017מצ"ב צילום לטראלי של הצוואר כולל הגרון לפני ההיכרות/פגישה עם הכירופרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר עופר ברוך27/08/2017המשך,
תודה על הצילומים, עדיין, צריך לבחון את ה MRI ולוודא שאין בצקת ברקמות הדרה הקדמיות,
התיקון ייעשה כאמור על ידי מתיחות צוואר עדנות ושחרור חגורת כתפים, שרירי הבליעה והלסתות,
בצילומים נראית עקמת בין חוליות C2-7 כאשר לאחר הטיפול, העקמת נשארה ב C5, לא רואים שקעים בחוליות כי אם מנח צוואר משופר.
כדאי להמשיך ולשקם את צווארך עם טיפולים, מתיחות עצמיות ותרגילי חיזוק כולל לקיחת מגנזיום שיעזור בשחרור השרירים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רועי27/08/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)