כאבי גב וצוואר לאחר נפילה על הפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב וצוואר לאחר נפילה על הפנים
    נתנאל
    11/10/2017

שלום
    לפני כמעט חודשיים נפלתי תוך כדי ריצה על הפנים על רכב חונה.
    למחרת המכה כל הגוף היה תפוס לי צוואר בקושי הזזתי, קושי להתרומם מהמיטה וכו'. תוך מספר ימים חזרתי לתפקוד מלא אך עדיין נשאר לי כאבים מסוימים בתנועות שונות עד היום:
    הגב- כאב בחוליות באיזור התחתון מרכז- כאשר אני מיישר את עמוד השדרה בקיצוניות ז"א לצורת S , וגם כאשר עושה פעולה הפוכה (כיפוף יתר).
    לגבי איזור הצוואר- מרגיש כאב באיזור כאשר מנסה ליישר את הצוואר לאחור או כאשר להשען עם הראש לאחור .

האם התסמינים האלה הם חשש לדאגה? הלכתי לאורטופד רגיל שהביא לי הפנייה לצילום רנטגן ובצילום הכל תקין. האם יש מקום לפנות למומחה עמוד שדרה?
    או לפיזיוטרפיה או כירופרקט?

שאלה בנושא אחר:
    האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ממליצה לטובת הציבור לקבל טיפול רק אצל כירופרקט מוסמך, חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה. וראיתי שלא אכן כולם רשומים שם, אפילו אתם.
    מה הדיעה בנושא זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה צווארית וד"ר לכירופרקטיקה מתאים לך

ד``ר עופר ברוך
    14/10/2017

שלום נתנאל,
    פנייתך בהחלט מתאימה לבדיקה מפורטת כירופרקטית אשר תתחיל בתשאול מכלול פציעותיך מהעבר, היסטוריה רפואית משמעותית נלווית, בדיקות הצוואר, המבנה והיציבה, השרירים והעצבים וכן בדיקות צילומי הרנטגן שלך.
    העובדה כי הרדיולוג או האורטופד ציינו כי הצילומים תקינים איננה מבשרת כי אין לך בעיה, אלא כי הם אינם מוצאים בהם סכנת חיים עבורך, כלומר הם לא מצאו אצלך שבר, סרטן או דלקת חריפה. מבנה והשלכה על תפקוד יציבה, שרירים ועצבים איננו מעניין אותם.
    לגבי מצבך, עדיף לשקול בחירה של כירופרקטים המומחים בשיקום ובספורט אשר ילמדו ויתרגלו עמך תרגילי מתיחה, חיזוק ושיקום בכל טיפול לשיפור מהיר של מצבך.
    לגבי חברות באגודה מקצועית הרי שיש היום מגוון אגודות מקצועיות שד"ר לכירופרקטיקה יכולים היום להיות חברים בהם על נמת להתעדכן מקצועית ולשתף ולהשתתף בתכנים ומחקרים מקצועיים. אחת מהן היא האגודה הכירופרקטית שדורשת לטעמנו מחיר חברות מוגזם, דוגלת בבידול מקצועי ובעיקר באי הכללת מקצוע הכירופרקטיקה בסל הבריאות הישראלי כמו גם התנגדות לעסוק בעיקר לפי הוכחות מחקריות טיפוליות אלא לפי אמונת ורצון החברים בה. לכן, אנו לא חברים בה כל עוד הדעות הרווחות בה הן כאלו. כאמור, יש איגודים אחרים מקבילים.
    הדבר החשוב שהיא הייתה צריכה לציין הוא לאוו דווקא החברות בה כאמצעי לחץ משוחד להשפעה על מטופלים לבחור במי מחבריה, אלא היות הד"ר לכירורפרקטיקה מוכר מורשה ורשום במרשם הכירופרקטים הישראלי של האגף לרישוי מקצועי במשרד הבריאות שהוא האוטוריטה המקצועית לכשירות הד"ר לכירופרקטיקה בישראל, לפי חוק הכירופרקטיקה במסגרת חוק מקצועות הבריאות 2010.
    מקווה שתשובתנו מניחה את דעתך שניתן לסמוך גם עלינו ומקצועיותינו, למרות שנרמז בהודעת האיגוד שלכאורה מי שאיננו חבר בה, איננו ראוי לעסוק או איננו ראוי לבטוח בו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נתנאל
    17/10/2017

היי ותודה על התשובה המפורטת
    בהמשך לבעיה שלי, הלכתי לאורתופד עמוד שדרה, שנתן לי הפנייה למיפוי עצמות. אני חושש מהקרינה בה אני אמור להחשף מבדיקה זו, השאלה האם ניתן לוותר עליה ולהגיע לטיפול כירופרקטי?
    ששאלתי אותו הוא אמר שאנו לא יודעים מה הבעיה עדיין וכירופרקט יכול לגרום לנזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטופד אומר ש"כירופרקט יכול לגרום לנזק"

ד``ר עופר ברוך
    17/10/2017

נתנאל שלום,
    אורטופד פונה למיפוי עצמות לאחר שאיננו מסוגל קלינית לחשוב על אבחנה אפשרית ולבדוק אותך במישוש השרירים והחוליות, איכות תנועת החוליות, השרירים ותפקוד הרפלקסים העצביים.
    ד"ר אורטופדיה וד"ר לכירופרקטיקה מקבילים בהכשרתם הקלינית לאבחון פגיעות, מחלות ובעיות שלד, אך שונים ביישום המסקנות הטיפוליות של האבחנות.
    מכיוון שנשללה לך סכנת חיים בצילומים ובבדיקות שעברתה עד כאן, אחרת הייתה כבר מופנה למיון בית חולים, אין חשש לפניה לבדיקה וטיפול כירופרקטי יסודי עם דגש על שיקום וחיזוק הצוואר ושרירי השכמות.
    "כירופרקט יכול לגרום נזק" זאת קביעה שרירותית של רופא או אורטופד מתוך חוסר ידע ופחד מקצועי מכיוון שהם לא למדו את המקצוע שלנו, ולכן לא אמורים לחוות דיעה על כך.
    רק לסבר את האוזן, הסיכוי הסטטיסטי מנזק כירופרקטי הוא כזה אפסי לעומת הנזק מטכניקות הטיפול האורטופדיות כגון כפיפות צוואר, מרשמי תרופות עם תופעות לוואי, זריקות עם סכנה מוחשית לזיהום והחלשת גידים וניתוחים לא מוצדקים. גם עלות פרמיית הביטוח המקצועי של האורטופד היא פי 7 מאשר של הכירופרקט, כי חישובי הסיכונים של חברות הביטוח כלפי הכירופרקטיקה הם מהנמוכים שישנם במקצועות הבריאות.
    בקיצור, גש להיבדק ולקבל טיפול. אם הכירופרקט ימצא ממצא אחר בבדיקתו אשר יצדיק חשיפתך מחדש למיפוי העצמות עם הקרינה המייננת של הרנטגן והחומר הרדיואקטיבי של חומר הניגוד במיפוי, הוא יפנה אותך בחזרה לאורטופד להפניה לבדיקה שכזו. כך אמורים בעלי מקצוע מקבילים לעבוד יחדיו ולא להפחיד מטופלים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מכירופרקטור

ד``ר נמרוד לירם
    18/10/2017

אורתופד עם סכין ותרופות כימיות עלול לגרום להרבה יותר נזק מכירופרקטור המטפל באותו בעיות. לכן באמריקה היכן שתפוצת הכירופרקטיקה משמעותית, ביטוח כירופרקטיקה זול בהרבה מאורתופדיה. חישוב $$ באקטואריה ביטוחית לא משקר.
    פרט לכך, כירופרקטור עצבני שהאורתופד משמיץ אותו סתם יכול לגרום נזק לאורתופד. בדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו