כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים
    לילך
    20/05/2008

שלום!
    קניתי לאחרונה מזרן (לפני 3 חודשים) קפיצים של חברה ידועה בעל דרגת קושי רך.
    המזרן מאוד נוח לי, אולם אני מרגישה מאז שאני יישנה עליו כאשר אני מתעוררת מעין לחץ ואי נוחות באזור הגב התחתון, למשל כאשר אני עושה כפיפות קלות לצדדים יש אי נוחות בגב התחתון והמתניים. כמו-כן מידי פעם כאבים ברגליים כמו כאבי שרירים והכל מאז המזרן.
    אני בת 50 ללא בעיות אורטופדיות מיוחדות ויישנה על הצד. לפני כן היה לי מזרן קשה שגם הוא היה איכותי, אך לא יכולתי להתרגל לקושי ועליו שמתי מזרן ביצים עבה שפתר את הבעייה יחסית, אם כי הרגשתי שאני עדיין מעדיפה מזרן רך הרבה יותר. כאמור הנוכחי מאוד נוח ורך.
    שאלותי הן האם ניראה לך שהסיבה לכאבים היא המזרן (די שוקעים בו) ?
    האם בגילי יכול להיגרם נזק כתוצאה מכך, וכדאי להחליפו לקשיח יותר?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון ומזרן

ד``ר עופר ברוך
    22/05/2008

לילך שלום,
    חסרים לנו פרטים לגבי המזרן, האם הוא בעל קפיצים מחוברים בשתי וערב או מכלי קפיצים מבודדים בתוך מזרן ספוג.
    בכל מקרה ולשאלתך, אם הינך רגילה לישון על הצד, סביר להניח כי יש לך צד שאת "אוהבת יותר" לישון עליו ומן הסתם הינך ישנה עליו יותר זמן בשעות הלילה. אם המזרן רך מידי כהגדרתך, האגן אשר ברוב המקרים רחב יותר מהמותנית ידחף קלות על ידי המזרן ועקב רכות המזרן וקפיציו (נתון הנקבע לפי מספר הקפיצים לשטח מרובע) גם האגן וגם המותנית ישקעו ותיווצר מן עקמת התפתחותית לכיוון הצד שעליו הינך ישנה.
    גם כאשר לא הרגשת כאבים על המזרן הקודם, אין פירושו שהגב התחתון היה ישר ותקין, רק שהוא נתמך באותה עת ללא לחצים מיוחדים נוספים.
    הייתי ממליץ לך אגב להגיע לבדיקה וייעוץ אצל ד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק את יציבתך, קימורי המותנית, האגן והגב העליון והצוואר, יבדוק את איכות ותפקוד תנועת החוליות ומיפרקי האגן ולאחר כך, יוכל להמליץ לך בוודאות יתרה על המזרן המתטאים לך. בנוסף, ולפי הסטטיסטיקה המחקרית המדעית הידועה בכירופרקטיקה, בין 8 ל- 9 אנשים מתוך 10 הולכים עם אגן הנוטה לצד מסויים ורגליים לא שוות באורכן ועל ידי כך גורמים לעצמם ללא ידיעתם (או כן עקב כאבים ומיחושים באים והולכים) שחיקה ניוון ועקמת מזיקה.
    בקיצור, כדאי לגשת להיבדק ולהתאים לך את המזרן באופן מקצועי,
    בברכה ובהצלחה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו