מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת CT מותניעדי21/05/2018
להלן ממצאי בדיקת CT של ע"ש מותני / סקרלי
סיבת הפניה:בירור
בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי.
ממצאים:
מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים.
בגובה 2L-1S הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים קלים במפרקים הפאצטליים.
מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים.
אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית.
:2L-1L סריקת
הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה.
הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי.
:3L-2L סריקת
:4L-3L סריקת
:5L-4L סריקת
:1S-5L סריקת
המרווח הבינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה.
הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי מלווה בזיזים היקפיים גורם ללחץ על השק הטקלי.
פורמינות נאורליות גרמיות מעט מוצרות. אין עדות ללחץ על שורשים עצביים
התרשמות: שינויים ניווניים קלים בעמוד שדרה מותני.
1L-5L - בלטי דיסקים קלים.
5L-1S - בקע דיסקי עם לחץ על השק הטקלי.
שאלתי.
א.מה זה אומר?
ב.יש לי תחושות של צריבה /שריפה במותניים האם זה מזה ומה זה אומר?
ג. לפעמים יש לי תחושה מוזרה ברגל שמאל הרגשה כאילו נימול (לא יודע האם זה הקרנות או לא )?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה ושריפה בחגורת המותנית עם תחושת נימול ברגל שמאל
ד``ר עופר ברוך21/05/2018עדי שלום רב,
במקצוע הכירופרקטיקה יש מגוון טכניקות מתיחה עם מגוון מיטות מתיחה. החוכמה היא לאבחן מה מקור הלחץ והנזק לכריות הדיסק על מנת לטפל גם במקור הבעיה ולא רק למתוח את הגב.
ישנם יצרני מיטות מתיחה אשר פיתחו מיטות עם הרבה אלקטרוניקה וטכנולוגיות מתיחה שאינן מותחות יותר טוב מכל מתיחה מכאנית כירופרקטית אחרת. המיטה שיש לד"ר שטיין עלתה עשרות אלפי דולרים אך איננה בהכרח בעלת ביצועים יותר טובה ממיטות כירופרקטיות אחרות, החשוב הוא המוח של הכירופרקט מאחורי מיטת המתיחה, יכולות האבחון של מגוון הגורמים ללחצים על כריות הדיסקים ושילוב טכניקות טיפול מגוונות הכוללות תרגילי שיקום וייצוב, והכי חשוב...מניעה!
ללמד אותך איך למנוע הישנות הלחצים בגב.
לגבי פירוט ההדמיה, נראה על פניו כי יש לך כפי הנראה גמישות יתר על רקע גנטי עקב ריבוי בלטי הדיסק, וכן כנראה גם שינוי מבני בזוויות מיפרקי החוליות L4-5-S1 הגורם לעומס יתר באיזור זה וכן ללחץ לכיוון הרגל המנומלת.
כפי הנראה יתכן וגם הסיבות הנוספות למצבך היותך יושב שעות ארוכות ללא פעילות ספורטיבית סימטרית כגון צעידה ו/או ריצה.
בקיצור, אבחון מסודר וכולל, ולא להסתנוור מטכנולוגיות וגימיקים והבטחות, ללכת עם הלב שלך היכן שהנך מרגיש כי אתה מקבל את התמורה המלאה לכספך ולבריאות גבך,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת CT המשך
עדי21/05/2018תודה רבה על התשובה.
בנוסף מה זה התחושה של הצריבה שיש לי בעיקר בישיבה וממה זה מגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה התחושה של הצריבה שיש לי
ד``ר עופר ברוך21/05/2018צריבה תיתכן מהפעלת לחץ על מגוון רקמות,
ולא נכון לבצע אבחון ככה ברשת ובפוורום זה,
בשביל לענות מדוייק, צריך לבדוק אותך פיזית, להניע אגן וחוליות ולשקלל ממצאי בדיקה פיזית מול ההדמיית CT שלך תוך כדי המפגש הראשון,
בהצלחה לך עם איזה ד"ר לכירופרקטיקה שתבחר, כדאי שיהיה גם שיקומיסט שתוכל להשתפר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקה CT
עדי22/05/2018אני רק רוצה לומר שאני בן 43 וכן מבצע הליכה של 40 דקות אחת כמה שניתן מבחינת רצף הימים לפעמים יום יום ,אני לא יושב יותר מידי בעבודה( טכנאי) .
יש לי כוונה להרשם לפילאטיס מכשירים האם זה מומלץ ובנוסף לשחות.
אליך ניתן לקבוע טור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)