האם הסרחורות מקור צווארי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הסרחורות מקור צווארי?
    יעל
    21/06/2018

שלום,
    אני בת 39. כבר 4 חודשים שסובלת מסרחורות שיוט שהן תחושה כאילו שמטלטלים אותי קדימה ואחורה (לא סיבוביות) כמו בספינה בים סוער. זה התחיל עם כאב ראש שנמשך שבוע רק בצד ימין(לא מיגרנה). כאב הראש עבר, וסחרחורות השיוט לא עברו ו הן ב 60 אחוז מהיום. ורטיגו נשלל. כשאני שוכבת או משעינה את הראש על כורסא זה הכי מורגש חזק, ובשאר המצבים כולל עמידה זה יותר עדין. שלוש שנים לפני היו לי מידי פעם כאבי צוואר ומעט צוואר תפוס. כמה חודשים לפני שהסחרחורות התחילו היו לי חודשיים מצבים של צוואר תפוס כל כמה ימים הטבה.. וחוזר חלילה.. אך דווקא כשהתחילו הסחרחורות הצוואר היה בסדר... המצב ככה כבר 4 חודשים ואף רופא לא יודע להגיד לי מהי הסיבה.
    רציתי בבקשה לברר: האם זה נשמע לכם ממקור צווארי? יש לציין שיש לי גם עקמת קלה.
    ובמידה וכן, האם בטיפול כירופרקטי אחד ניתן לדעת אם זה זה או לא? ואם לא תהיה הטבה סימן שזה לא זה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הסרחורות מקור צווארי?

הוספת תגובה

• תחושת שיוט לאחר כאב ראש עקמת וצוואר תפוס

ד``ר עופר ברוך
    21/06/2018

יעל שלום,
    תחושת השיוט יכולה בהחלט להיות משוייכת לתחום פגיעה בתפקוד חיישני תנועה שנמצאים במיפרקי חוליות הצוואר.
    מה שאת חווה היום מקובל מאוד גם אצל נפגעות וניפגעי תאונות דרכים וצליפת שוט שבהן, הראש והצוואר מטלטלים, השרירים כמגננה מתקצרים ונתפסים לייצב את האזור הפגוע, חישני תנועה במיפרקי החוליות נעשים פאסיביים וללא פעולה, דבר הגורם למרכזי פיענוח שיווי המשקל הכוללים את תעלות שיווי המשקל באוזנים התיכונות, העיניים וחיישני התנועה הצוואריים לעבוד האופן לא מסונכרן אשר מתפרש במוח כדימוי שיוט.
    זהו בדיוק תחום הבדיקות הכירופרקטיות, האבחנות וכמבון הטיפולים הכירופרקטיים. אנא גשי לד"ר לכירופרקטיקה להיבדק ולקבל טיפול מתאים,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו