מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלדול שרירי שוק ימיןריטה28/09/2018
שלום, אני בת 33. לפני 5 שנים עברתי תאונת דרכים קלה עם וויפלאש ונשאר נזק עצבי שנמצא בemg באצבעות 4 5 ביד שמאל. ולפני שנה עברתי תאונת דרכים קלה נוספת. לפניה לא חשתי מעולם בכאבי גב תחתון. לאחריה אני עם כאבי גב כרוניים. לפני מס' חודשים ביצעתיctעמוד שדרה צווארי ללא ממצאים, שוct מותני ובתוצאות שני בלטי דיסק. לפני כחודש החלה לי תחושה של עייפות שרירי השוק הימנית במאמץ קל-הליכה קלה של עשר דק'. מאז הכאב ותחושת עייפות השריר התגברו מאוד וכעת זה מורגש בכל מאמץ קל גם בשרירי הברך, הירך והישבן. לפני יומיים שמתי לב ששרירי השוק בשתי רגליי לא שווים. היקף השוק הימנית 31.5 והשמרלית 32.5. הפרש של סנטימטר. תחושת השריר בימין מדוללת, כאילו השריר חלש וריק לעומת רגל שמאל. שריר הירך הימני קטן בחצי סנטימטר מהשמאלי. אני אוסיף שבשבוע האחרון נתפס לי הגב ברמה שהכאב הקרין לי לישבנים ולשתי רגליים, בעיקר לימנית ועד שלא נטלתי אתופן למשך כמה ימים, הכאב לא פסק. מהיום אני מרגישה קצת נמלולים באזור כריות כפות הרגליים.
אני רוצה לציין שני דברים ברקע. האחד הוא שאני סובלת מכאבים בכף הרגל והקרסול כבר שנים ובmri נראה שיש נוזלים מאחור בקרסול ומעולם נעל לא היתה נוחה לי ברגל ימין, אבל השלמתי עם זה. לא יודעת אם זה קשור אחד לשני. דבר שני, לאבי, בן 60,יש דלדול שרירי רגליים ברגל ימין מאוד קשה. הוא לא בדיוק אבחן את זה וחושב שזה כתוצאה מזה שהוא עבד בעמידה מגיל 14. הנוירולוג כתב שהוא חושב שזה מולד מבלי באמת לעשות בדיקות מקיפות מספיק.
מרוב לחץ התחלתי לקרוא בגוגל וכמובן שמה שעולה זה ALS ועוד מחלות שרירים נוראיות שאני לא מצליחה להוציא את זה מהראש כי לאבא שלי יש תופעה דומה. אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב... התחילה לי היום גם כבדות בזרוע ימין(האורתופד עשה לי בדיקת רפלקסים ביד ימין באצבע מורה ואמר שהבדיקה אינה תקינה ושיש לי לחץ על עמוד שרה צווארי והפנה לmri צווארי. אני לא יודעת אם החולשה שהחלה היום ביד היא פסיכוסומטית ועקב הלחץ או שיכול לקרות מצב שאכן הכל מחמיר.
ועכשיו לשאלות...
1. האם יכול להיות מצב של דלדול שריר כזה לפני שהרגשתי בגלל את החולשה והעייפות בשריר עצמו?
2. תוך כמה זמן קורה כזה דלדול של שריר בהיקף שציינתי? יכול להיות שתוך חודש מהרגע שהתחלתי להרגיש את החולשה והכאבים ברגל או שבהכרח זה תהליך ממושך.
3. הופניתי לבדיקת emg וmri לצורך בירור נוסף, אך האם יכןל להיות שמדובר בכלל בבעיה גנטית כלשהי היות ואבא שלי עם מצב דומה? או שמה צירוף מקרים ששנינו סובלים מאותה בעיה אורתופדית.
4. האם בלטים יכולים לגרום לדלדול שרירים? חשבתי שרק פריצת דיסק.
אודה מאוד להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלדול שרירים וכאבים מקרינים
ד"ר נמרוד לירם08/10/2018שלום ריטה,
אינני סבור כי מדובר ב ALS אבל אולי במצב נוירו-אורתופדי הדרוש בירור נוסף.
דלדול או הפרש של ס"מ אחד שאינו גדל בקצב מהיר פחות מדאיג אבל כאמור, דורש בירור. בדיקה במרפאה קודם כל והפנייה להדמיה נוספת או בדיקות מעבדה. אבל זה מתחיל בבדיקה גופנית מדוקדקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)