מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתון ואגן ממושכים וקושי באבחנהרוני14/08/2020
שלום,
במשך חודשים אני סובלת מכאבי גב תחתון ואגן שהחמירו עם הזמן ומעירים אותי משינה ולאחר מכן אני מתקשה מאוד לקום, להסתובב במיטה ונוקשות בהליכה אחרי מנוחה ארוכה או ישיבה ממושכת.
הופניתי למספר הדמיות MRI - מפרקים סקראליים לשלול סאקרואיליטיס, שם לא נמצאה עדות לספונדילוארתרופתיה.
MRI עמוד שדרה מותני - שם נמצאו שינויים דגנרטיביים בעיקר S1-L5 ללא היצרות מהותית. ומודגמת חוליית מעבר S2-S1
MRI פרקי ירכיים הראה סימני בורסיטיס והרניאציה קלה של הנוזל הסינוביאלי. אך גם הוזכרה שם חוליית מעבר S1 ומפרק מדומה מצד שמאל.
בחלק מבירור הכאבים נשלל אנדומטריוזיס אך נמצא הידבקות של המעי לדופן האגן במהלך לפרוסקופיה.
לאחר הפרדת ההידבקויות חלה הקלה בכאבים אך הם עדיין קיימים וכעת נשארתי רק עם אבחנת הבורסיטיס אליה הרופאים מתייחסים אך מבחינת עמוד השדרה הם טוענים כי זה לא מקור הכאב. (כאבי הגב התחילו לפני שנים רבות)
שאלתי היא כזו - מהי חוליית מעבר ומהו מפרק מדומה? מה המשמעות של כך?
האם העובדה שאין עדות לספונדילוארתרופתיה אכן שולל סאקרואיליטיס?
והאם יכול להיות קשר בין איברי האגן והרקמות הרכות לבין הכאבים? שכן פתיחת ההידבקויות הובילה להקלה בכאבים.
לצערי כל רופא מומחה עונה לי רק במה שקשור בתחומו ומתעלם משאר הממצאים (זניחים ככל שיהיו, אבל הם קיימים) ומרגיש לי כאילו יש צורך להסתכל על התמונה המלאה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון מעולה לבעיות עמוד שדרה תחתון ועליון
ד"ר שדה15/08/2020מיטת היפוך עם אישור FDA-מתיחות לשחרור הלחץ בין החוליות ולא צריך תרופות טיפולים ורופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)