האם קליקים פוגעים בצמיחה לגובה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קליקים פוגעים בצמיחה לגובה ?
    נועם
    16/06/2008

שלום, שמי נועם ואני בן 16 .
    אני עוסק בספורט (כדורסל) ומתאמן כל יום .
    רציתי לדעת אם קליקים פוגעים בצמיחה לגובה או בפעילות ספורטיבית ?
    הקליקים שאני עושה הם באצבעות הידיים, בגב העליון (כתפיים), בברכיים, בקרסוליים ובאצבעות הרגליים .
    רציתי לדעת אם יש איזה איזור שאם נעשה בו קליק אז הצמיחה לגובה נפגעת .
    (או גורמת לדברים אחרים) .

תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קליקים עצמיים בבני נוער

ד``ר עופר ברוך
    18/06/2008

נועם שלום,
    קליקים עצמיים אינם פוגעים בצמיחה לגובה, אך וויברציות/רעידות רבות שנובעות מקפיצות וספורט מגע כגון כדוריד ומשקולות יכולים לפגוע במשטחי הסחוס בחוליות ולעצור את גדילתך בטרם עת.
    לשאלותיך, נראה לי כי קיימת אצלך גמישות יתר כללית אשר יתכן כי היא נובעת ממקור תורשתי/גנטי כלומר מההורים, ולכן יוצאים הקליקית בבהונות ובאצבעות בכזאת קלות.
    לגבי הפיקות, אזי יתכן כי זה עקב החלקה לא טובה של הפיקות על עצמות הירכיים ואז בריחה וחזרה מהירה של הגידים של הפיקות תוך כדי השמעת צליל סנאפ.
    אנא, גש לכירופרקטור המתמחה בתחום הספורט או שיקום על מנת לאזן את שריריך ויציבתך וכן להתאים לך אישית תרגילי חיזוק ומניעה.
    אנא הראה הודעה זאת להוריך עקב גילך ובהתייעצןת עימם ועם הכירופרקטור תקבל התייחסות נכונה ואחראית.
    בהצלחה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו