מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועת צוואררוני05/07/2008
שלום, מזה כשנתיים אני סובל לעיתים מזרמים והרדמות בידיים וכן קושי בתנועת צוואר, אשר מתגבר בתנועה, למשל בזמן אוכל ופוחת בזמן שהגב יציב (אני עובד מחשבים, בן 48) עשיתי MRI וההבחנה היא בלט דיסק בחוליות C4-C5-C6. עשיתי פיזיותרפיה הרבה פעמים, תרגילים שונים, התעמלות, מספר טיפולי כירופרקטיקה, מחטים - לא עזר כלום. אז קראתי באינטרנט על שיטה של לחיצה ועיסוי של נקודות כואבות של שרירי הצוואר , שקוראים לה TRIGGER POINT. התחלתי לעשות זאת לעצמי - ואיזה פלא - הזרמים והרדמויות בידיים הופסקו ! אחרי שניסיתי כל דבר וכמעט התייאשתי - משהו פשוט שסוף סוף עזר לי במידת מה. הבעיה - שהקושי בתנועת צוואר נשאר כמו שהיה. מה זה אומר? למה זה עזר לי והאם ניתן להסיק מכך לגבי המשך הטיפול שיכול לעזור לי לתנועת הצוואר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר וטיפול משולב
ד``ר עופר ברוך07/07/2008דני שלום,
לפי תיאורך כנראה שהנך סובל במקביל לבלטי הדיסק בצוואר גם מהיצרות תעלת השדרה בה חובר חוט השדרה, ושניהם מחמירים אחד את השני.
כאשר השרירים בצוואר נתפסים כפעילות אוטומטית של הגוף למנוע תנועה עקב כאב ודלקת הנוצרים באיזור מפרקי החוליות והדיסקים C4-5-6 , המרווח בין החוליות קטן אף יותר ובעייתך איננה מוקלת.
טכניקת הטריגר פוינטס הינה טכניקה הכלולה בסל הטכניקות הכירופרקטיות הנלמדות דרך קבע בבתי הספר לכירופרקטיקה ואמורות להיות משולבות במהלך הטיפול של הד"ר לכירופרקטיקה.
על מנת לייעץ יותר במדוייק, יש לחזור ולשאול את הכירופרקט שטיפל בך האם יוכל לשלב טכניקות וטיפולים נוספים במקביל לטיפולו כולל טכניקות טריגר, טכניקות הרפיית שרירים, טכניקות תרגילי מתיחה וכו' וכן הפנייתך לרופא המשפחה לשקילת תרופות נוגדות דלקת או תרכובות גופרית טבעיות MSM אשר גם הן מורידות דלקת ובצקת.
אם זה לא עוזר אפשר לפנות לייעוץ ובדיקת כירופרקט מומחה העוסק בשיקום או בספורט וישנם כמה כאלו בישראל,
בהצלחה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום בצוואר
רוני07/07/2008שלום, תודה על תשובתך, לגבי השרירים שיש בהם ניקודות כואבות : רציתי לברר אם יש לכך חשיבות, כי לפי מה שהבנתי זה לא מצב מקובל לגמרי (בד"כ זה בשרירי צוואר מאחורה) : אצלי יש ניקודות כואבות וכנראה גם כווץ בשרירי צוואר מ 2 הצדדים (מעט יותר בצד שמאל) וכן מקדימה (אזור הגרון) מ 2 הצדדים שוב יותר משמאל (שריר שמתפצל ל 2) , כאשר יותר כאב קרוב ללסת. האם זה אומר משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ותפיסת צוואר ושכמות המשך
ד``ר עופר ברוך08/07/2008דני שלום,
כפי שכבר ציינתי בתשובה הקודמת, כאשר ישנה בעיית תפקוד או כאב בכל מקום בשלד, היא מעורבת בין חיישנים ניורולוגים, עצבים, שרירים ועמוד השדרה והגפיים הסמוכות.
השרירים נתפסים כפעולה אוטומטית להגביל את תנועת המקום הרגיש או המודלק עם דלקת.
לכן, יש גם להם חשיבות ויש ללכת ולקבל יעוץ ובדיקות מתאימות כפי שציינתי.
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)