האם טיפול כירופרקטיקה באמת עוזר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טיפול כירופרקטיקה באמת עוזר?
    אלכס
    29/07/2008

כל אורתופד שהייתי אצלו אמר לי שזה ביזבוז כסף ללכת לכירופרטור ושזה לא מזיק אבל זה לא באמת מועיל ושהכל סביב זה זה יחסי ציבור... ברור לי שזו לא האמת המלאה שידוע משך הלימודים הוא 7 שנים וזה לא יכול להיות סתם... אבל עדין אני חושש ללכת לטיפול בניגוד להמלצת האורתופד שאמור להיות הכי מומחה בבעיות כאלה לא המליץ... האם יש מחקרים לגבי כירופרקטיקה שזה באמת יעיל?? ואם כן אז למה האורתופדים לא ממליצים לעשות טיפול כזה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעילות הכירופרקטיקה

ד''ר עמי איל
    30/07/2008

ראשית זה אינו נכון שאורטופדים אינם מפנים לטיפול כירופרקטי. אנו עובדים שנים רבות בשיתוף פעולה עם אורטופדים רבים. אני משער שהאורטופדים שהתיעצת איתם נמצאים במיעוט . אנו לא שומעים הרבה על התנגדויות מקרב האורטופדים. מקצוע הכירופרקטיקה אינו זקוק לאישור של רופא זה או אחר על יעילותו או חשיבותו. מקצוע זה קיים כבר כמאה שנה ומתחדש עם הזמן ועידכוני המחקר הרפואי כל השנים. במקצוע זה התמחויות שונות וטכניקות טיפול רבות ומגוונות. לאורך השנים קיימים מאות מחקרים המעידים על יעילותו המוחצת של הטיפול בבעיות עמוד שדרה באופן שמרני ולא חודרני. אני משער שהתנגדות לטיפול זה עולה על רקע של חוסר ידע ומכך שטיפול זה משלב מעבר לידע הרפואי בנושא גם גישה אחרת שאינה חלק מהרפואה ומיוחדת לכירופרקטיקה. בוודאי שלאורטופדים אין הרבה מה לעשות חוץ משימוש בתרופות וביצוע ניתוחים, צעדי אין ברירה האמורים להיות שמורים למוצא האחרון.
    ולבסוף יעידו מאות אלפי אנשים בעולם על אחוזי יעילות של 80% בטיפולי עמוד שדרה שמרניים ולא חודרניים, אחוז שאין כדוגמתו ביעילות הטיפול בבעיות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו