מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלט שבמרווח בין חוליות C5-C6 בצווארבני24/08/2008
שלום רב, אני בן 43, סובל מעל חודשיים מכאבים בצוואר ומכאבים בידי השמאלית. עברתי CT ונמצא בלט אחורי במרווח בין חוליות C5-C6 בצוואר. נמצאה שחיקה של הסחוס בין החוליות הנ"ל בעיקר בצד שמאל. ניתנו לי מס' פעמים טיפולים תרופתיים על מנת להקל על הכאבים, לרוב לא היה שיפור כלל. במקביל אני עובר פיזיותרפיה פעמיים בשבוע ללא שיפור משמעותי. בנוסף החלתי לשחות שחיית גב (מעט לאור הכאבים) מספר פעמים בשבוע. נמסר לי ע"י אורטופד שזוהי בעיה "לכל החיים" ושהיא אמורה לבוא בגלים ונמשכת עד חודשיים בכל פעם. פרט לכך ברצוני לציין כי אני עובד בהי-טק וספורטאי ונהגתי להשתתף במשחקי כדורסל אחת לשבוע ולהתאמן בחדר כושר. מאז שמצבי החמיר הפסקתי פעילויות אלה. אינני מכיר את ענף הכירופרקטיקה והייתי מעוניין לדעת האם טיפול כזה עשוי להועיל לי והאם קיימות סכנות בכך. בתודה מראש, בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט שבמרווח בין חוליות C5-C6 בצוואר
ד''ר עמי איל24/08/2008מצב של בלט דיסק צוארי הגורם לכאבי צואר והקרנות כאב ליד הוא נפוץ . ד"ר בכירופרקטיקה מטפל בבעיות אלו על בסיס שיגרתי ולרוב בהצלחה רבה. בכירופרקטיקה מטפלים בשורש הבעיה הקשור בהפרעה ביומכאנית של חוליות עמוד השדרה הגורמת ללחץ נוירולוגי על העצבים המובילים מידע לשרירי הזרועות והידיים. כאשר קיימת הפרעה מכאנית יציבתית של חוליות עמ"ש צוארי, נוצר לחץ אסימטרי עלהדיסק בין שתי חוליות היוצר עם הזמן נפיחות ובלט עד שזו נוגעת במוצא העצבים היוצאים מתוך עמוד השדרה לכיוון הכתף, הזרוע והיד. הכירופרקטור מאזן את חוליות עמוד השדרה בטיפול מכאני עלמנת להוריד את הלחץ הלא סימטרי על הדיסק ובכך לגרום לירידת הנפיחות והרחקת הדיסק מהעצבים, דבר שיגרום עם הזמן לירידת הכאבים ולריפוי של האזור. מידת הצלחת הטיפול ואורכו של הטיפול תלויים במידת הנזק שנגרם כבר באזור הדיסק הפגוע. ישנם מצבים בהם לא ניתן כבר לשקם דיסק במצב גרוע אך ברוב המקרים ניתן לעשות הרבה למען היציבות באזור וכתוצאה מכך להפסיק את הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)