כאבים ופריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ופריצת דיסק
    ניר
    10/10/2008

שלום רב, אני בן 25 ולמרות גילי הצעיר, מטופל כבר כחצי שנה אצל כירופרקט בעל המלצות לפחות פעם בשבועיים-שלושה, בעקבות בעיות גב שמסתמנות כהולכות ומחמירות בשנים האחרונות. באופן כללי דומה שעמוד השדרה שלי מועד לפורענות, עם קשר ישיר למבנה הגוף שלי (גבוה, 1.90 מ' ורזה). הגעתי למסקנה שהטיפולים לא עוזרים לי במיוחד בטווח הארוך, למרות שיש לי תקופות יותר טובות וכמובן, פחות טובות. בימים האחרונים ודווקא אחרי טיפול התחלתי, ללא סיבה טובה נראית לעין, לסבול מכאבים קצת יותר מוחשיים גם בגב התחתון ובאזור הצוואר, בנוסף לאזור בעייתי במרכז הגב, ממנו אני סובל כבר תקופה ארוכה. בתוך כך נזכרתי בתחזית עגמומית למדי שנתן לי פעם פיזיותרפיסט מטעם קופת החולים, שראה בצילום הגב שלי משהו שהאורתופדים לא עלו עליו וטען כי חריגה מסוימת באחת מהחוליות בגב התחתון עלולה בהחלט "לעשות לי צרות בעתיד". חשוב להוסיף שאני לא עוסק בפעילות גופנית "בריאה" ממש באופן קבוע, ובעיקר משחק כדורגל פעם בשבוע, כשאני מרגיש בסדר כמובן. כבר קיבלתי לא מעט המלצות לעסוק בשחייה ובפילאטיס, אך אני מודה ששתי האפשרויות לא מושכות אותי ואני מתקשה לראות את עצמי מתמיד באחת מהן. בינתיים אני משתדל לעשות מתיחות וקצת תרגילים בבית, אבל כנראה שזה לא מספיק. יש לי מספר שאלות: 1) כיצד מזהים פריצת דיסק ומהן הדרכים לטפל בה? 2) האם ישנן פעילויות נוספות שיכולות לשפר את מצבו הכללי של הגב שלי? 3) האם כדאי לי להחליף כירופרקט בתקווה שאחר יוכל לעזור יותר? 4) האם ישנה שיטת טיפול אחרת שכדאי לי לנסות? 5) על פי התיאור שנתתי, האם נראה כי יש לי סיבה טובה לדאוג מהעתיד לבוא? בתודה מראש וסליחה על אורך ההודעה... ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ופריצת דיסק

הוספת תגובה

• כאבים ופריצת דיסק

ד``ר עופר ברוך
    11/10/2008

ניר שלום,
    תודה על הפניה גם אם ארוכה היא. הנך שואל שאלות חשובות ומעניינות אשר על חקלן נוכל לענות ועל חלקן תצטרך לעזור אסרטיביות ולשאול את הדוקטור לכירופרקטיקה המטפל בך.
    לשאתלך לגבי פריצת דיסק וזיהוייה יש לפנות לדוקטור לכירופרקטיקה שלך או לחפש שאלות דומות בפורום שלנו בעבר הלא הרחוק.
    לשאלותיך השניה והרביעית, חסר לנו מידע קליני מה זה אומר מבחינתך האישית תקופה לא טובה? האם יש כאבים מקומיים בגב? במותנית עליונה? מקרינים לעכוזים? מקרינית למפשעות או לאשכים? האם יש רדימות באזורים או אזור באחת או בשתי הרגליים?
    בנוסף על אלו, שכחתה לציין את עיסוקך ועברך הצבאי כולל טראומות ופציעות מתאונות או ספורט, וכן את מטלות העיסוק אם כוללות הרמות או נשיאת משאות או חפצים? עבודה משרדית סטטית? רכיבה על קטנוע? וכו'.
    בנוסף, האם נלקחו צילומי רנטגן או מיפוי עצמות או הדמייה כגון CT מותני ומה נאמר לך על ידי הכירופרקט המטפל? האם ישנם שינויים מולדים בעמוד השדרה או האגן שלך? האם ישנה עקמת?
    מבחינה אתית, הייתי ממליץ למלא אחר השאלות המכוונות הללו ולנסות למצא אבחון מדוייק ודרך של טיפול בטכניקות מתאימות לך בכירופרקטיקה בשילוב תרגילים לבית וביצוע ההנחיות למניעה של הכירופרקט שלך.
    אם לאחר זאת, הנך מרגיש שאין התקדמות ובמיוחד לאחר שגם אתה מילאתה את חלקך בתהליך הטיפול המשותף שלך עם הכירופרקט שלך כגון חיזוק רצפת האגן, אלכסוני בטן קדמיים ובטן תחתונה, מתיחות גב לפני השינה וכן מתיחות בכריעה כל מספר שעות במהלך היום אזי.....
    זה הזמן (כעבור שבועיים שלושה) לחפש חוות דעת שניה ועדיף מכירופרקט מומחה בשיקום או בכירופרקטיקת ספורט,
    סליחה על התשובה הארוכה משהו אך ניסיתי לענות על מרבית שאלותיך לפי המידע שנתתה לנו.
    בהצלחה ואל תתיאש, רק תדע לשאול את השאלות הנכונות וקבל את התשובות באופן מקצועי ומכובד כפי שניסחתה אותן אלינו,
    בברכה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו