מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר תפוסאיתמר02/11/2008
שלום רב, אני בן 56 ומזה 5 חודשים אני סובל מצוואר תפוס לשני הכיוונים. ההתחלה היתה פתאומית: קמתי בבוקר ולא יכולתי לסובב את הראש. לאחר מספר ימים של כאבים חזקים מאוד, ניסיתי טיפול בדיקור. המטפל עתיר ההמלצות הבטיח לי שכבר למחרת הכאבים יעלמו, אבל מלבד 600 ש"ח שעברו מיד ליד, לטיפול לא היתה כל השפעה. לאחר יומיים עברתי טיפול שיאצו ולמחרת היתה הטבה דרמטית, אולם הכאבים לא נעלמו. כעבור שבועיים פניתי לאורטופד ששלח אותי לצילום רנטגן, שלדבריו מראה שינויים קלים בחוליות הצוואר הקשורים לגיל - שום דבר משמעותי. הכדורים שנתן לי לא עזרו כלל. הוא גם היפנה אותי לפיזיותרפיה, ובמשך מספר שבועות עברתי טיפול שכלל מתיחות צוואר וחשמל ולא הועיל במאומה. החלטתי לנסות שוב טיפול בשיאצו אצל אותו מטפל. הטיפול החמיר באופן זמני את המצב. טיפול ברפלקסולוגיה עזר כמו כוסות רוח למת. צריך לציין שאני מתעמל מזה שנתיים במכון כושר מספר פעמים בשבוע, וכל המטפלים אמרו לי שאני יכול להמשיך באימונים. אני לא יודע למי לפנות ומה לעשות. האם תוכלו לייעץ? 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס
ד``ר עופר ברוך02/11/2008איתמר שלום,
תודה על הפירוט והמידע החשוב שצירפתה לנו.
דבר ראשון, אשר קופץ לעין הדוקטור לכירופרקטיקה מבחינה קלינית שלא בוצעה עדיין אבחנה כראוי של גורמי התלונה.
קשיחות וכאבים בצוואר יכולים להיות עקב שחיקת מיפרקי הצוואר ופחיסת כריות הדיסקים הבין חולייתיות עקב תאונה, נפילה, עבודה פיזית של הרמת משאות, חדר כושר והרמת משקולות, הרמת נכדים ונכדות אם ישנם וכו'
הקשיחות והכאבים יכולים גם לנבוע מדלקת פרקים ניוונית או ראומטית אשר גורמות לתפיסת השרירים.
לכל אלו נוספות אפשרויות של טעויות אנוש ביציבה לקוייה מול מחשב, בנהיגה, בשינה על הבטן או על כרית לא מתאימה לך, שיחות בטלפון הלחוץ בין האוזן לכתף וכו'.
לסיכום, היינו ממליצים על פניה לד"ר לכירופרקטיקה המנוסה בשיקום אשר יבדוק את תפקוד הצוואר וחוליותיו, יבדוק את חגורת הכתפיים והאגן שמשפיע עליהם וכן יקח את ההיסטוריה הרפואית והרלוונטית לתלונתך, בשילוב בדיקה כירופרקטית של צילומי הרנטגן שלך.
יתכן ויבקש ממך לבצע בדיקות דם דרך רופא המשפחה שלך ואף ישקול להפנותך לביצוע הדמיית CT ממוחשבת של הצוואר.
בסיום אלו, תיקבע אבחנה או אבחנות כירופרקטיות ותפקודיות ויחל הטיפול הכירופרקטי השיקומי אשר כולל טכניקות מתיחות, שחרור שרירים, איזון ויישור החוליות וכן תרגילי מתיחה עצמיים וחיזוק הצוואר כולל תוספי תזונה מפרקי דלקת טבעיים.
אם גם אצלו לא יסתמן שינוי לטובה לאחר מספר טיפולים, כדאי, לפני שמרימים ידיים, לקבל חוות דעת שניה מכירופרקט מומחה בתחום זה.
בהצלחה ותעדכן אותנו בבקשה על ההתקדמות,
בברכה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)