פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק
    גיל עזרה
    06/11/2008

יש לי פריצת דיסק תחתונה L4-L5 . אם מתחילהלהיות חוסר תחושה ברגל שמאל וכן רגל ימין ואזור המפשעה אני מטופל עיי כירופרקט ההרגשה של חוסרתחושה התחילה לי חזק היום .מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

ד``ר עופר ברוך
    06/11/2008

גיל שלום,
    חשוב לנו לדעת אילו טיפולים הכירופרקט נותן לך.
    האם רק קליקים?
    האם הוא מותח לך את הגב ו/או את הרגליים?
    האם הוא שמתמש באמצעיי עזר כגון חום/קור תמיכות יציבה וכו?
    האם נתן לך ולימד אותך תרגילי מתיחה וחיזוק וכן הוראות למניעה ביציבה נכונה?
    אנא תשובותיך על מנת שנוכל לענות יותר במדוייק.
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

גיל עזרה
    07/11/2008

לדר עופר ברוך שלום .בנוגע לתשובתך הכירופרקט שמטפל בי הדריך אותי בתרגילי מתיחות ותרגילי חיזוק.בנוסף מתיחות של רגליים על מיטה .כוסות רוח.דיקור חשמלי (אלקטרודות). בשבוע האחרון היתה לי התפרצות נוספת בגב . שהסימפטומים הם : 1 אי יכולת לעמוד או ללכת 2 פריצה לוחצת על העצב השמאלי של הרגל ומשהו שלא מובן לי שרירים בעכוז ימין תפוסים חזק. מצב שמקשה לי לעמוד או ללכת .ותחושת הרדמות של הרגל עכוז ומפשעה .הודה לך על תשובתך גיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

ד``ר עופר ברוך
    09/11/2008

גיל שלום,
    תודה על האינפורמציה הנוספת אשר נותנת כבר כיוון חדש.
    אם מתיחות הכירופרקט לא הקלו על הלחץ ו/או הלחץ חוזר כל יום זה סימן שרקמות הדיסק רכות מידי ויש לפנות לכיוון שקילת זריקת אפידול במרפאת הכאב או זריקה לחסימת דלקת עצבית באיזור מוצא השורש העיצבי מחוט השדרה, פעולה שמבוצעת גם כן במרפאת הכאב. לצורך כך, עליך לפנות לרופא המשפחה שלך ולהוציא התחייבות קופת החולים שלך (טופס 17) לייעוץ שם ואחר כך לפעולה הנבחרת שם.
    גם התיאורים הנוספים של חולשה ולחץ במקביל לתפיסת שרירי עכוז בלתי רצונית מצביעה על לחץ גדול באיזור יציאת העצב מחוט השדרה ויש לצמצמו על ידי תרופות נוגדות דלקת אשר ישקול רופא/ת הכאב וכן מנוחה בשכיבה והליכות קצרות אך הימנעות מישיבה.
    אם אלו לא ייטיבו עמך, אז עדיין נותרה האופציה לשקול פעולה ניתוחית על ידי מנתח עמוד שדרה אך היא צריכה להישמר כפעולה אחרונה בסדר הפעולות, כי ממנה, אין חזרה.
    אנא פנה לרופא המשפחה שלך לנושא זה ואם הנך מרגיש כי יש איזושהיא הטבה והקלה עם הטיפול הכירופרקטי המשולב שהינך מקבל, המשך במקביל גם בו על מנת לשמור על אגן וחוליות הגב ישרות ומאוזנות וכן לאפשר מתיחות נכונות לכריות הדיסק.
    בהצלחה,
    ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו