מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקזילברמן יוסי04/12/2008
לפני שבוע ביום חמישי בעומדי לחזור מח"ל התכופפתי םסגור את שרוכי נהעליים ופתאום כשאני כפןף התעטשתי חזק והרגשתי שפרץ ל י הדיסק כמו לפני 6 שנים נתפסה לי הרגל . בקושי הגעתי לבית החולים בראץ והכול בכשיבה במוניות ןבצטוסים . בראץ מצאו לי פריצת דיסק בחוליון 4-5 נתנו לי 3 ימים קורטיזון ומשככי כאבים ושלחו אותי נביתה . אני שוכב במיטה כבר 3 ימים ודבר לא קורה אני סובל מכאבים עזים אפילן מורפחום לא עוזר ל י. מה לעשות דחוף כדי לחזור לשיגרה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד``ר עופר ברוך04/12/2008יוסי שלום,
אנא היכנס לפורום שלנו וקרא את התשובה שכתבתי ללימור, שפנתה בשאלה דומה שתי פניות לפניך באותו עמוד של פניות הקהל. אם מצבך עדיין אקוטי כפי שהנך מתאר, אז כדאי להשיג תור דחוף לבדיקה מסודרת במרפ הכאב ולשקול כבר להסכים לזריקת אפידורל, במקביל להפנייתך ל סי טי דחוף. במקביל לכול אלו, יש לפנות לכירופרקטור העוסק בשיקום ומשלב תרגילי מתיחה וחיזוק במהלך הטיפול כמו גם טכניקות מתיחה כירופרקטיות מיוחדות.
בהצלחה ושתרגיש טוב יותר,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת SRI
דנה27/12/2008מהי בדיוק שיטת SRI=Somato - Respiratory Integration והאם היא נחוצה לטיפול כירופרקטי לפריצת דיסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSRI
ד''ר עמי איל27/12/2008SRI היא צורת טיפול הבאה בהשלמה בדר"כ לטיפול ע"י כירופרקטורים העובדים בשיטת- Network Spinal Analysis . בצורת עבודה זו, הכירופרקטור יראה לנכון בדר"כ, לשלב גם SRI כחלק מתהליך הטיפול הכולל בבעיה. לשאלתך, האם SRI נחוץ בטיפול כירופרקטי שאינו מבוסס על השיטה שהזכרתי, אז התשובה היא לא בדר"כ אלא אם כן לדעתו המקצועית של הכירופרקטור הדבר יוכל לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי בדיוק שיטת SRI=Somato - Respira
ד``ר עופר ברוך28/12/2008דנה שלום,
השיטה שציינת היא איננה שיטה חדשה כי אם לקוחה/שאולה מסגנון היוגה הקונדליסטי אשר בו מרכזים מחשבה ורצון לשחרור שרירים באיזור מסויים בגוף על ידי מיקוד תשומת הלב של המטופל לאיזור זה וכן מיקום ידי המטופל שיגעו באיזורים שונים ועל ידי העברת תחושות חיישנים מהעור ממגע הידיים וכן מיקוד החשיבה, מושגת הרפיית השרירים באיזורים שונים בעמוד השדרה.
לגבי שיטת הרפייה ומיקוד זאת, היא קיימת גם בסדנאות הוויפאסאנה ההודית כך שהיא חוצה יבשות.
לגבי שאלתך הספציפית, חלק מהשפעות הלחץ על כרית הדיסק בפריצה או בבקע או בבלט דיסק נובע ממתח שרירי מוגבר מסביב לחוליות המודלקות אשר נגרם אם על ידי עומס יתר, טראומה או מתח נפשי. מטרת שילוב הנשימות בשיחרור השרירים היא לנסות ולהקל את לחץ השרירים על החוליות והדיסק הרך.
דרך אגב, טכניקותהרפיית שרירים אלו נלמדות בקולג'ים לכירופרקטיקה תחת שמות מקצועיים אחרים הקשורים ללימוד טכניקות הרפייה שכל כירופרקטור לומד לקראת סוף הכשרתו רק שיש נטיה אצל חלק המכירופרקטורים להציג חדשנות מסויימת אשר נרכשת כהשכלה נוספת פרטית לאחר סיום לימודיהם שלא עוברת פיקוח ובדיקה אקדמית של בתי הספר לכירופרקטיקה כגון "שיטת ה NSA" על מנת לייצור עניין ומשיכה טיפולית דווקא במרפאותיהם.
לידיעתך ולבריאותך,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)