מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזרון מתאיםרבקה11/12/2008
ברצוני לקנות מזרון חדש.אני סובלת מכאבים בגב התחתון וכן משתי חוליות פגועות בעורף.יש היום מבחר גדול של מזרונים.מה עדיף?ויסקו,לטסאו קפיצים? תודה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובלת מכאבים בגב התחתון מזרן?
ד``ר עופר ברוך11/12/2008רבקה שלום,
לפני שאת משקיעה במזרן, יש לגשת לכירופרקטור אשר יבדוק אותך ואת עמוד השדרה ויציבתך, ולפי הקימורים שלך, יוכל ליעץ לך בהתאם. הייעוץ חשוב אך הטיפול בליקויים חשוב ממנו לכן יש לגשת, להיבדק ולקבל טיפול כירופרקטי משולב ומתאים לך ובמקביל הכירופרקטור יוכל ליעץ לך בנידון,
אם תיגללי בפורום שלנו ישנן מלא שאלות על מזרנים אך אני חושב כי טיפול יהיה הדבר הראשון והנכון לעשות,
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרון מתאים
רבקה פוגל11/02/2009השאלה שלי נוסחה בקצרה.כמומן שלא בקשתי עצה לגבי מזרון כתחליף לטיפול,אלא,בנוסף לו.הייתי באין ספור טיפולים ובהרבה מאד טיפולים כירופרקטיים.מה שעוזר קצת משלל הטיפולים שניסיתי זו הפיזיותרפיה והטריגר פוינט.שאלתי לגבי המזרון נשאלה בעינה.כתוספת לטיפול. תודה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרון מתאים
ד``ר עופר ברוך12/02/2009רבקה שלום,
תשובתך מתחילה להבהיר את מצבך אך עדיין חסר לנו מידע לגבי יציבת גבך. האם יש שקע מותני מוגבר, האם יש גבנונית או כיפוף גבי עליון, האם יש בריחת סידן ומה רמת הפעילות הגופנית שלך כלומר התעמלות, הליכה, וקיום יחסי מין אשר כולם יכולים להשפיע על סוג המזרן שתבחרי.
בעיקרון, כל המזרנים מתחילים באותה רמת ואיכות תמיכה במידה והם מתוכננים עם צפיפות קפיצים או חומר דחוס/גומי נכונים.
השוני בינהם הוא אורך זמן ועמידות החומר ללחצי הגוף בשינה, בהתהפכות במיטה, בקיום יחסי מין ובילדים/נכדים אשר משתמשים במיטתך כטרמפולינה.
ויסקוג'ל ולאטקס מחזיקים פחות או יותר 2-3 שנים מבחינה אלאסטית עד שנוצרים בהם שקעי גוף קבועים והתמיכה של הקימורים יורדת.
גומאוויר מחזיקים 5-6 שנים,
קפיצים מבודדים מחזיקים כ 7 שנים וקפיצים מחוברים כ 8 שנים.
גם המזרן הטוב ביותר אשר מסובב ונהפך כל מספר חודשים מתבלה אלאסטית כל 8-9 שנים במידה והינכם פעילים כאמור במיטה.
לכן, צריך לכוון אותך לבחירת המזרן לפי מבנה קימורי גופך ולפי רצונך להשקיע בתדירות החלפת המזרן לחדש כל מספר שנים או יותר עד ל 8-9 שנים.
חשוב לזכור שאת האחריות למזרן נותנים היצרנים לא על האלאסטיות כי אם על התפרים ומבנה כללי של המזרן.
לכן, לייעוץ מדוייק יותר, אנא שאלי את הכירופרקטיור שלך אשר מכיר את מבנה גופך.
בהצלחה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)