כואב לי כ"כ ולא יודעת מה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כואב לי כ"כ ולא יודעת מה לעשות
    לילך
    05/01/2009

ד"ר ברוך שלום, שמי לילך ואני בת 33 בריאה בד"כ. אני פעמיים בשבוע עושה פילטיס ולאחרונה ליפני כחודש וקצת התחלתי גם ספיניניג. אני למעלה מחודש סובלת מכאבי ראש, צוואר. בכוונה רשמתי את כאבי הראש הראשונים כי הראש הוא המוקד ומשם זה התחיל. בימים האחרונים אני מזהה ובטוחה שהכאב מגיע מהצוואר. הכאבים הם לסירוגין ומסתובבים ובכל פעם מופיעים בצורה שונה. אלו כאבים שמעירים אותי משינה ומרגישים כמו "גרזן דופק בסלע" התחלתי דיקור, אומנם הלכתי רק פעם אחת לא ממש עזר לי בשלב זה מקווה שבהמשך ארגיש יותר תוצאות :-). רופאת המשפחה הפנתה לצילום צוואר שתשובותיו התקבלו והכל תקין. גם הרופאה אבחנה שהכאבים מגיעים משרירי הצוואר. מי שנוגע בצוואר שלי לא מפספס. כרגע ונכון לאתמול אנחנו ממשיכים בתהליך בדיקה וטיפול .אני בקשתי סי. טי. צוואר. כרגע הרופאה לא מאשרת זאת והפנתה אותי לאורותופד ולפיזותראפיה של הצוואר. שאלתי האם בשילוב לדיקור שהתחלית לפני מס ימים אתה ממליץ לי לגשת גם לכירופרקט? מה יכול להרגיע אותי בשלב זה? האם להפסיק את הספיניניג? חשבתי לעצמי אולי משהו שם קרה מאז שהתחלתי לעסוק בפעילות זו הכאבים נוראיים ולא נעימים בכלל אשמח לתשובתך תודה! לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני למעלה מחודש סובלת מכאבי ראש

ד``ר עופר ברוך
    05/01/2009

לילך שלום,
    תודה על הפירוט החשוב.
    לפי התרשמותי הראשונית, יתכנו מגוון גורמים לכאבי הראש החזקים הללו ובראש ובראשונה כדאי לשלול בעיות בכלי הדם ובתפקודי המוח שאמורים להיות מאובחנים על ידי ניורולוג (רפלקסים גולגולתיים, רפלקסי יציבה וכו') שגם ד"ר לכירופרקטיקה מיומן בבדיקתן.
    לאחר שלילת הגורמים הנ"ל, ניתן לפנות ולבדוק סיבות צוואריות ואחרות.
    לפי דברייך, עברת כבר מספר בירורים אך פיענוח הרנטגן בידי רדיולוג ולא בידי כירופרקט אינו מבטיח כי אין כלום בתחום תפקוד חוליות ושרירי הצוואר כי אם אין סכנת חייים של שבר, דלקת חריפה או סרטן בצוואר על פי הרדיולוג.
    לכן, עצתי לך, לגשת לכירופרקט אשר עוסק גם בתחום הספורט, היציבה והשרירים הקרוב למקום מגורייך.
    לגבי הספינינג והפילאטיס, יתכן כי הצוואר החל להתפס בתרגילי הפילאטיס ובכיווצי הראש והצוואר למעלה במקביל לכיווצי הבטן, ויתכן כי החל להיתפס בספינינג כאשר החזקת את הראש ו/או הצוואר בתנוחת זקיפה מוגברת או בסיבוב לצד מסויים.
    כדאי קודם ללכת להיבדק כאמור ורק אחר כך, בהיוועצות עם הכירופרקט המטפל, לשלב בחזרה ובאופן טכני נכון את חיזוק הגוף והצוואר.
    אם אין התקדמות בטיפול, תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה של כירופרקט מומחה לגבי דרכי הטיפול ושילובן,

בהצלחה ולחיים בריאים וללא כאבים,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו