מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובהשרון30/01/2009
בפורום אפשר גם לשאול על גובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפורום אפשר גם לשאול על גובה?
ד``ר עופר ברוך31/01/2009כן, אם נדע לענות על שאלתך.
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי..
שרון09/02/2009אז..אני בכיתה ח',הגובה שלי הוא 1.56,ואני יחסית נמוכה לגילי,אני רואה ילדים שהיו בכיתה שלי והיו יותר נמוכים ממני,שעכשיו הם גבהו מאד,היו לי ועדין יש לי קצת בעיות בגב,ז''א שיש לי עקמת קלה,הרופא אמר לי לטפל בזה בתרגילים מסוימים,אבל יכול להיות שזה קשור?,גם כשאני עומדת יותר מחצי שעה כואבות לי הברכיים והן אדומות,וגם כפות הרגליים,אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני גם רוצה להגיד שאני לא עושה ספורט ביכלל. חשבתי לבוא לרופאת הילדים שלי,ולשאל אותה אבל זה נראה מוזר להגיד לה"אני מרגישה שאני לא גובהת",אז מה אני אמורה לעשות?! תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בכיתה ח',הגובה שלי הוא 1.56,
ד``ר עופר ברוך09/02/2009שרון שלום,
דבר ראשון, חייבים לערב את הורייך במצבך ולא לפנות בעצמך ישירות לרופא הילדים.
אם ישנה עקמת, אפילו קטנה, זה אומר שכנראה האגן שלך לא ישר ולכן עמוד השדרה שלך גדל לפי מנח האגן עם קימורי העקמת.
אם הנחות יסוד אלו נכונות, חיישנים נוירולוגיים בשרירים ובמיפרקי החוליות לא עובדים נכון וסימטרי ולכן גם מפעילים שרירים באופן לא סימטרי ומתפתחת עקמת. ברככים כואבות ואדומות יכולות להיות קשורות לגמישות יתר, פחיסת קשתות כפות הרגליים - פלאטפוס ודלקת פרקים של גיל הנעורים. לגבי הגובה, צריך לבדוק את ההיסטוריה של המשפחה ואותך ביחס לסרגלי הגדילה הידועים לכיתה ח'.
כדאי ורצוי להראות את תשובתי להורייך כך שתפנו באופן מושכל לבדיקה וייעוץ מקצועי ומדוייק אצל ד"ר לכירופרקטיקה באיזור מגוריכם. לצערי, עדיין לא כלול מקצוע הכירופרקטיקה בסל הבריאות והוא פרטי בעיקרון אך נמצא כיעיל ביותר מבין מקצועות הבריאות בטיפול בבעיות היציבה והגב.
אנא פנו לכירופרקטור כאמור.
לטיפול מוקדם בבריאות גבך,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)