מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חדים עם הקרנה לשתי הרגלייםשרית29/07/2007
שלום אני בת 21 יש לי כאבים נוראיים בגב התחתון עם הקרנה לשתי הרגליים לא עשיתי מעולם C.T עשיתי צילום רנטגן רגיל שלא נראה בו דבר פרט לעקמת קלה בגב העליון. קצת מתחת לאמצע הגב יש לי כמה בליטות שנראות לעין מהן אותן בליטות? יכול להיות שאלו הן בלטי דיסק? אותן בליטות קיימות גם בגב התחתון באזור האגן אני חושבת. האם יכול להיות שבליטות אלו הן פריצת דיסק? ושאלה אחרונה מעולם לא הפנו אותי לבצע C.T האם במצב שתארתי עלי לבקש מהאורטופד שיפנה אותי לC.T? בתודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלטים
ד''ר גל גריסרו30/07/2007שרית שלום
בכדי להרגיע אותך. אלף. הדיסקים נמצאים עמוק בגב ואין יכולת להרגיש אותם בידיים. מה שאת חשה הם כנראה עצמות הגב. מצילום רנטגן אצל בעל נסיון אפשר ללמוד הרבה וכנראה לא קיבלת יעוץ נכון. לא כל אחד צריך צילום CT .
יש צורך בביקורת אצל כירופרקט מוסמך שהוא בעצם מומחה בביומכניקה ובגילך יש עוד הרבה אופציות עוד לפני שניגשים לCT.
בהצלחה
ד"ר גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה...
שרית31/07/2007לד"ר גל קודם כל המון תודה על תגובתך. יש לי שאלה נוספת שקשורה לשאלתי הקודמת אם הבליטות שאני חשה אינם בלטי דיסק או פריצת דיסק למה יש לי כאב שמקרין לאורך שתי הרגליים?? קראתי המון מאמרים בנושא והובן לי שכאב שמקרין לאורך הרגליים יכול להיות בלט/פריצה של דיסק שאותו ניתן לראות אך ורק בצילום C.T. דבר שני היכן שקיימות הבליטות יש להן צבע של מכה יכול להיות שהאזור עם דלקת ובגלל זה הצבע?? אני אודה לך מאוד אם תוכל להגיב לי על השאלות הנ"ל ושוב הרבה תודות על תגובתך הקודמת. מעריכה זאת מאוד. שרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלטים.
ד''ר גל גריסרו31/07/2007שרית שלום
אני פה לשרותך את יכולה לשאול כמה שתרצי ואני איעץ כמיטב יכולתי.
כפי שאמרתי הדיסקים הם עמוקים ,אך יש מערכת הגנה שרירית שמגנה על עמוד השדרה במקרה שיש איזו שהיא בעיה פנימית. לא אמרתי שאין לך פריצה או בלט אלא שאין באפשרותינו להרגיש זאת בידיים. מה שאת מתייחסת אליו בתור סימנים כחולים יתכן שזו דלקת חיכוחית שיוצר הדיסק הפגוע והוא מאופיין ע"י כיווץ שרירים כמנגנון התגוננות נגד כאב אותו את מרגישה חיצונית.
מקור הבעיה היא פנימית יותר בכל אופן.
כמו שתינוק לא קם ורץ בהיותו בן חצי שנה כך אנו פועלים ברמת איבחון מטופל. מתחילים בבדיקת רנטגן פשוטה + בדיקה פיזית של המטופל. לא ישר קופצים לCT שהיא בדיקה יקרה וגם חושפנית יותר מצילום רנגן רגיל כמעט פי שש.
לכן אני ממליץ לך להבדק ע"י כירופרקטור מוסמך לאיבחון בעיתך ומתן תשובות יותר מדוייקות למצבך הנוכחי.
בברכת בריאות
ד"ר גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך...
שרית31/07/2007מתגובתך אני מסיקה שאתה לא שולל את האפשרות לבליטת/פריצת דיסק. הפחד שלי שאולי אכן קיימת בעיה שכזו (בלט/פריצה) אבל הבליטות המורגשות מאיימות עלי גם כן כי באזור הבליטות האלו אני חשה כאב והן אלו גם שצבען נראה כמכה כי אין לי שמץ של מושג אם כך מהן הבליטות המורגשות שגורמות לכאב עז והקרנה לרגליים...אני ממש מודאגת שחלילה לא קיימת האפשרות שיש לי גם איזו בליטת דיסק או פריצת דיסק לחילופין וגם בעיה בבליטות המורגשות. אם תוכל להרגיע אותי או ולשלול את אחת מהאופציות אני ממש אודה לך ועוד שאלה אני ממש מצטערת על כל השאלות... האם אתה יכול ממליץ לי על תרגילים מסויימים להפחתת הכאב? והאם אפשר להתעמל במידה ויש דלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך
ד''ר גל גריסרו31/07/2007שרית היקרה
אינני שולל או מאשר כלום ללא בדיקה וההתכתבויות הנ"ל אמנם חשובות חייבות להגמר בבדיקה פיזית ולא בטיפים שיכולים לעזור אך גם לפגוע .
אנא בחרי כירופרקטור מרשימת הכירופרקטורים באתרנו ואני מלא אמונה שהוא יענה לך על כל שאלותיך פנים מול פנים לאחר בדיקה.
ד"ר גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גל רב תודות...
שרית01/08/2007אני מאוד מאוד מודה לך על שענית לי על כל שאלותי, היה חשוב לי להתייעץ עם אדם כמוך מאחר שהיום יש לי תור לאורטופד. שינית לי את קו המחשבה לגבי C.T אם בתחילה שקלתי את עניין ה- C.T בכובד ראש נכון לעכשיו אני ממש שוללת את העניין הזה לפחות לבנתיים כי כמו שאמרת קיימות עוד אופציות בגילי לפני C.T כמו שגם המלצת אני אלך לברר גם לגבי כירופרקטור מוסמך. עזרת לי המון, שוב רב תודות. שרית. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ד''ר גל גריסרו01/08/2007בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)