הומלץ לי לנתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הומלץ לי לנתח
    רונן
    05/02/2009

ד"ר שלום. שמי רונן כתוצאה מהרמת משא כבד {30ק"ג} בעבודה ולפי תוצאת סרקית הCT נגרם לי לפי הסברו של האורטופד שבדק אותי שתי פריצות דיסק וגם תזוזה של אחת החוליות ממקומה. להלן ממצאי בדיקת ct : L4-L5 בלט דיסק הגורם לחץ ניכר על השק התקאלי ולחץ קל על שורש L4 מימין. L5-S1 בלט דיסק הגורם לחץ קל על השק התקאלי. מותר לציין שמעולם לא סבלתי ולא היו לי בעיות גב. עד מקרה זה שלאחריו חיי הפכו לגיהנום של כאב וסבל .וכאן מגיעה שאלתי. 1. לפי דבריו של הרופא הנני חייב ורצוי לטובתי שאני יעבור ניתוח ושלמעשה לא יהיה מנוס מימנו. 2. הישנם דרכים אחרות/נוספות לטיפול ללא התערבות כירורגית?. כגון פיזוטרפיה שהנני עדין עושה ולא מרגיש שום שיפור ממשי במצבי. כמו כן הופנתי לטיפול נוסף במרפאת כאב . וכאן אני שואל שוב העם אני חייב לעבור ניתוח דבר שמדיר שינה מעיניי . תודה עם תענה לי על שאלתי בכבוד רב רונן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הומלץ לי לנתח

הוספת תגובה

• ניתוח?

ד''ר עמי איל
    06/02/2009

שלום רונן,
    עפ"י ה- CT אתה לא סובל מפריצת דיסק כי אם מבלט, מצב שבדר"כ קל יותר לטיפול. נתוני הבדיקה אינם מספיקים בכדי לענות לך על השאלה האם לעבור ניתוח או לא. צריך לבדוק ולהעריך את המצב. בכל אופן הגישה הבסיסית משאירה ניתוח לסוף, כצעד של אין ברירה ולא כצעד טיפול ראשוני. טיפול כירופרקטי בדר"כ מתאים להתמודדות עם מצב זה ובדר"כ חוסך את הצורך בניתוח אך כמובן שכל מקרה לגופו וזה תלוי במצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונן
    06/02/2009

תודה ירד לי סלע מהלב אחשוב על הדרך בה המלצתה לי תודה והמשך יום טוב רונן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו