זרם חשמלי בראש לפני הירדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרם חשמלי בראש לפני הירדמות
    אפרת
    10/02/2009

שלום רב, לעיתים (לפחות פעמיים בשבוע ויותר) ממש בשלב שלפני הירדמות - כשהתודעה כבר התמסמסה כזה. אני חווה ומתעוררת מזרם חשמלי בראש, אפילו רואה מעין פלאש ולפעמים ממש זרם ברק העובר מצד לצד (לפעמים מלווה בצליל של זרם) , אירוע זה אורך שברירי שנייה , לעיתים חד פעמי ולעיתים חוזר על עצמו עד חמש פעמים לכל היותר. חלק מהפעמים ארדם מיד אחרי, וחלק ילוו בעלייה בדופק.. חולשת שרירים , רעד גופני קל מלווה במעין רפיון. שמתי לב... שלמרות שתמיד יופיע הזרם הזה, החוויה תהיה קלה יותר בשכיבה על הגב מאשר על בטן (אם כי אני מתקשה להרדם בשכיבה על הגב) ועוד יותר טובה אם אני נרדמת כשגבי מוגבהה, כלאמר מעין חצי ישיבה , כשהראש נשען ונתמך בכריות שאני שמה מאחוריו .(בהמשך לאחר שנרדמתי , אני נשכבת חזרה ללא הפרעות) התופעה הזו מאוד מוזרה לי , ולפעמים מסבה לי חרדה גדולה וסבל. העובדה כי התנוחה משנה .. גורמת לי לחשוב אם יש קשר לעמוד השידרה. האם התופעה מוכרת והאם באמת יש קשר. האם צריך או ניתן לטפל? מקווה שהתופעה כתובה ברור... תודה על העזרה! אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זרם חשמלי בראש לפני הירדמות

ד``ר עופר ברוך
    12/02/2009

אפרת שלום,
    תודה על ההסבר הכן והישיר, ותיאורו יכול בהחלט להתאים למספר גורמים אשר מחייבים מספר בדיקות.
    הסיבה השכיחה ביותר למצבך נקראת סקוטומה ופירושה ריצודים או פלאשים בעיניים פתוחות או סגורות אשר יכולים להיות מלווים גם צליל זרם כהגדרתך או זמזום חרישי דק אשר נגרם עקב הפרעה בפיענוח גלי הקול שמגיעים מסביבך במרכזי הפיענוח במוח.
    כלומר, הסקוטומה מגיעה עקב בעיית פיענוח תחושות ראייה באיזור אחד של המוח והזמזום, הטינייטיס, מגיע עקב בעיית פיענוח מאזור אחר במוח. הם מוגברים לאחר תאונות דרכים או צליפת שוט.
    שני האיזורים הללו, ובנוסף מספר איזורים נוספים, מקבלים את פעילותם התקינה לפי מרכזי הגברה וסידור תחושות במוח המרכזי קרוב להיפוטלמוס. אותם מרכזי הגברה, מופעלים ניורולוגית חשמלית על ידי המרצת חיישנים ניורולוגית מתנועת ויציבה תקינה של מפרקי חוליות הצוואר.
    לכן, גם הרגשת שינוי לאחר תנועת הצוואר במיטה.
    סיבות נוספות יכולות להיות זרימת דם או גורמים נוספים המשפיעים על אותם מרכזים שהזכרתי ולצורך כך, יש לשלול אותם על ידי בדיקת שרירי פנים, רפלקסים של הגולגולת ובדיקה של עמוד השדרה בכללותו ובמיוחד הצוואר.
    כל ד"ר לכירופרקטיקה עובר בהכשרתו גם ביצוע בדיקות אלו וכן גם ניורולוג יכול אך הוא פחות מיומן במישוש חוליות הצוואר מאשר הכירופרקטור.
    אנא פני לבדיקה וייעוץ כאמור לכירופרקטור או לניורולוג. אם אין שינוי לאחר מסםר טיפולים, תמיד ניתן לפנות לכירופרקט מומחה או ניורולוג בכיר יותר.
    בברכה ולבריאות,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו