האם טיפול כירופרקטי יכול לסייע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טיפול כירופרקטי יכול לסייע?
    אורח
    17/02/2009

להלן מימצאים של סי.טי ע"ש מותני- "פרוטוזיה דיסקלית ב l5 -s1 עם לחץ על שורש s1 .בלט דיפוזי ב l4-l5 עם היצרות בינונית של תעלת השידרה." אודה על תשובות לשאלות הבאות- 1. מה יש לי , בלשון מובנת? 2. אני סובל מכאבים ברגליים. האם כירופרקטיקה יכולה לעזור? 3. הרופא אמר שלא כדאי כירופרקטיקה בגלל שיש לי פריצת דיסק. מה דעתכם? 4. הומלץ לי על המשך פיזיטרפיה אבל התרגילים שקיבלתי ושאותם אני עושה כבר כמה חודשים לא הביאו להקלה משמעותית בכאבים. כושר ההליכה חזר (ואינני יודע אם זה בגלל הפיזיוטרפיה). האם כדאי להמשיך בפיזיוטרפיה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרוטוזיה דיסקלית ב l5 -s1 עם לחץ

ד``ר עופר ברוך
    17/02/2009

שלום לשואל,
    מכייוון שהרופא שלך כנראה לא למד והוכשר כד"ר לכירופרקטיקה היינו מסתייגים מאימרתו שלא כדאי ללכת ולקבל בדיקה וטיפול כירופרקטיים.
    רק ד"ר לכירופרקטיקה יכול לחוות דעתו על יכולתו המקצועית אם ניתן או לא, לזאת הכירופרקטור מוכשר ומיומן.
    לגבי שאלותיך, אזי במקצוע הכירופרקטיקה ישנן מגוון טכניקות טיפוליות כולל מתיחות כירופרקטיות מיוחדות במיוחד למצבי היצרות תעלת השדרה כפי שציינתה וכן עבור פגיעות דיסק מותני וצווארי.
    הטיפולים והמתיחות שונים בתכלית מהניתן לך בתחום הפיזיוטרפיה.
    בנוסף, כנראה שהנך הולך עם אגן וחוליות מותניות נטויות לצד מסוייםן ולכן, יש לחץ לכיוון שורש באותו הצד. הגישה הטיפולית לאחר האבחון הכירופרקטי כוללת שחרור ומתיחת שרירים, איזון ויישור האגן וחוליות הגב, הכוונה והתאמת תרגילים למתיחה ו"שאיבת הדיסקים הרכים" בחזרה פנימה ועל ידי כך, הקלת הלחץ והכאב בגב.
    לגבי האבחון הרדיולוגי שפירטתה, אזי ב L5 יש פרוטרוזיה ופירושה בעברית בקע דיסק, שהוא שלב פגיעה בין בלט לפריצה. ב L4-5 קיימת היצרות קוטר תעלת השדרה ולכן הדיסק הרך שנדחף אחורה לכיוון הגב רק בולט ולא יכול להתקדם לבקע או פריצה. עקב ההיצרות, אותו בלט יתכן וגורם לך תחושת כאב ולחץ "כמו בפריצה".
    לסיכום, ללא בדיקתך באופן אישי ומקצועי וכן ללא בדיקת ההדמיה והצילומים שלך על מנת לשכלל בממצאי הבדיקה את המבנה התורשתי של חוליות הגב היכולות להשפיע על כריות הדיסק ויציבתך יהיה קשה להחליט בברור על סיכויי שיפורך מטיפולי הכירופרקטיקה. המחקרים המדעיים אשר בודקים ומשווים את הטיפול הכירופרקטי המשולב לפיזיוטרפיה ותרופות של רופאי המשפחה דווקא נוטים בחיוב וביעילות לכיוון הכירופרקטיקה,
    לידיעתך ולשיקולך האישי,
    לבריאות ובהצלחה באשר תחליט,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו