שלום רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    דן
    21/02/2009

שלום רב ,עד לפני מספר חודשים עבדתי תקופה של חודשיים כמחסנאי במחסן מזון גדול ויצא לי להרים הרבה חבילות ומשקלים,באחת הפעמים הרמתי חבילה מאוד כבדה בצורה לא נכונה ומאז אני סובל מכאבים באמצע הגב מין כאבי לחץ כזה.... {חוליות t7-t8} שמקרין לי לשכמות,הלכתי לאורטופד ששלח אותי לעשות מיפוי עצמות שיצא תקין ,הלכתי לפזיוטרפיסט שנתן לי לבצע תרגילים שלא הביאו לשיפור,הלכתי לכירופרקט שאמר שכנרה יש לי טראומה בחוליות t7 t8 וסבירות קטנה לנזק דיסקלי ,באמת אחרי הטיפול אצלו הרגשתי טוב יותר אבל אחרי יום יומים הכאב שוב חוזר ,כיום אני עובד בשירות לקוחות ורוב היום יושב ואולי זה גורם ללחץ על המפרקים האלה? אני מטופל כבר בערך חודש אצל הכירופרקט ויש שיפור מסוים במצבי אך הכאב עדין מציק לי במיוחד אחרי ישיבה ממושכת,כנרה אני הבצע בדיקת ct בזמן הקרוב בהמלצת הכירופרקט ,אך לטענתו זה לא ישנה את הטיפול.......רציתי לשאול כמה זמן יכול להמשך טיפול כירופרקטי עד להטבה משמעותית.....והעם אולי עבודתי כיום בישיבה גורמת ללחץ על המקום הפגוע ומנציחה את הכאב....ועם יש עוד משהו שאתה ממליץ לי לעשות .....מאוד הודה על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• כאבים באמצע הגב מין כאבי לחץ כזה.

ד``ר עופר ברוך
    24/02/2009

דן שלום,
    תודה על הפירוט.
    ההפניה ל CT היא בהחלט הגיונית ובמיוחד שאין התקדמות רבה לאחר חודש טיפולי כירופרקטיקה.
    דבר ראשון שהנך צריך לשאול את הכירופרקטור המטפל שלך, מהי האבחנה או האבחנות שהוא איבחן.
    לפי האבחנות משלבים טכניקות טיפול כירופרקטיות שונות וכן תרגילי מתיחה ושיקום וכן מעריכים היתכנות שיפור עתידית (פרוגנוזה) או שילוב גורמי טיפול נוספים.
    הטראומה שציין הכירופרקט אמורה להתבטא בדלקת במיפרקי החוליה, השרירים והגידים מסביבה או שבר דחיסה לא עלינו בגוף החוליה. שילוב טכניקות הטיפול והתרגילים חייב להתבסס ולהשתנות בהתאם למקור הבעיה ואבחנתו, ולכן אין לפי דעתי לקבל את הקביעה שה CT לא ישנה להרכב הטיפול, ובמיוחד כאשר אין התקדמות ושיפור לאורך מספר שבועות.
    לכן, טיפול כירופרקטי פשוט הכולל טכניקה אחת וללא תרגילים ומתיחות יכול לקחת מספר חודשים מכיוון שמפעילים כמות מסויימת של חיישנים ניורולוגים בעור וברקמות בעוד ששילוב טכניקות מפעיל הרבה יותר סוגי חיישנים ומשפר מהר יותר את ההחלמה לפי מחקרים מדעיים כירופרקטיים.
    הישיבה גורמת להגברת החזר הלחץ של כח הכבידה ומשקל הגוף בחזרה לגב ולאיזור הבעייתי ולכן שעות ישיבה רבות וארוכות יכאיבו לך וימנעו שיפור מהיר.
    המלצתי הסופית, להיוועץ בכירופרקטור המטפל ולנסות ביחד איתו לבנות תוכנית טיפול והערכת התקדמות.
    תמיד ניתן לפנות לכירופרקטים מומחים המתמחים בשיקום לחוות דעת שניה באם אין שיפור,
    בברכה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו