כאבים בגב העליון בזמן בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב העליון בזמן בליעה
    ד``ר עופר ברוך
    03/03/2009

בס"ד

שלום , התעוררתי בבוקר עם כאבים בגב העליון ( מעט מתחת לעורף ) .
    הכאב מורגש בשיא עוצמתו בזמן שאני אוכל ( בזמן הבליעה ) .
    כמו כן אני מרגיש את הכאב כאשר אני מהנהן בראשי כלפי מעלה או כלפי מטה .
    אציין שלפני כחודש נפלתי על הגב בזמן משחק כדור סל , כאב לי מאוד באותם רגעים וכעבור יומיים פסקו לי הכאבים .
    האם לדעתך הכאב נובע מהנפילה או מהתקררות ?
    בכלל מה הקשר בין אכילה לכאבים בגב ?
    בתודה מראש על האבחון וההשקעה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכאב מורגש בשיא עוצמתו בזמן בליעה

ד``ר עופר ברוך
    03/03/2009

בועז שלום,
    איננו מאבחנים כאן אבחנות כי אם מנסים לתת לך קצה חוט להחליט להיכן ולמי לפנות לבירור ואבחון מדויק ואשר בעקבותיו יבוא טיפול מתאים ונכון למצבך.
    נפילה בכדורסל וכן הגברת כאבים בכפיפת/קיעור הצוואר יכולים להיות קשורים מאוד לרקמות רכות שנמתחו מאחור בסביבות מפרקי החוליות הצוואריות התחתונות אך העובדה שציינתה כי ישנה מעורבות כאב גם בזמן הבליעה, יכול לקשור לתפיסה או נזק לשרירי הצוואר הקדמיים הממוקמים ממש מעל הוושט.
    סיבה נוספת לאמור לעיל יכולה לנבוע מלחץ של כרית דיסק בחוליות הצוואר התחתונות על עצבים היוצאים דרך חוליות אלו לגב העליון ולצוואר הקדמי.
    ליתר דיוק, אנא גש לד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק וימליץ האם ניתן להיסתפק בבדיקה פיסיקלית כירופרקטית או שנחוץ גם הפניה לצילום רנטגן או הדמיה ממוחשבת של הצוואר,
    בהצלחה ולבריאות,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו