טיפול בעצם הבריח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בעצם הבריח
    יונתן
    15/03/2009

שלום אני בן 15.5 לפני כחודש ימים נפלתי על הכתף הימנית כתוצאה מכך נוצרה לי פריקה בעצם הבריח של החזה אין לי כאבים אבל כשאני מבצע תנועה סיבובית של היד הימנית ב-360 מעלות אני מרגיש קפיצה של העצם כמו כן יש לי בליטה קטנה חיצונית בניקודה שנימצאת מתחת לצוואר עשיתי צילום ולא רואים כלום האורטופד מציע מנוחה בלבד השאלה היא האים קים או מכירים מומחה המסוגל לטפל בסוגיה זו וזה אומר החזרה פיזית של העצם למקומה ומה הכתובת שלו השאלה הבאה היא מה דעתכם על טיפול בשיטת NETWORK ומה משמעותה ומה דעתכם על פיזוטרפיה אודה לכם אים אקבל בהקדם תשובות ברורות ומורחבות ליטיפול הבעיה שנוצרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בעצם הבריח

הוספת תגובה

• טיפול בעצם הבריח

ד``ר עופר ברוך
    16/03/2009

יונתן שלום,
    תודה על שאלתך אך מפאת גילך שהוא מתחת לגיל 18, הינך חייב לשתף את הוריך בשאלות אלו כולל המענה עליהן עקב אחריותם עליך.
    לנושא הבריח, כי אז מפרק הבריח האמצעי, הנמצא מתחת לצוואר, כולל את חיבור שלושת העצמות: עצם החזה העליונה, הבריח והקצה הקדמי של הצלע הראשונה.
    בגלל היותו מפרק משולש, מעטפת המפרק חלשה יחסית ובאנשים בעלי גמישות יתר, היא נמתחת בקלות עד כדי פריקת ראש הבריח האמצעי כלפי חוץ ויצירת בליטה. הסיבה שהמעטפת התרככה לאחר הנפילה על הכתף, יכולה להעיד כי שרירי הכתף חזקים אצלך ויתכן כי תפוסים הם יתר על המידה ולכן, המוצא הקל של כוחות הנפילה, היה במעטפת המיפרק המשולש.
    הטיפול בחיזוק המעטפת וייצובה כולל מספר שלבים:
    1. שלב ראשון, כולל את בדיקת מכלול חגורת הכתפיים, השכמות והצוואר מבחינת תנועת החוליות והשרירים וכן שחרורם וייצובם. שלב זה יכטול להיעשות אצל כל ד"ר לכירופרקטיקה המתמחה בשיקום או בספורט. הוא יכול לקחת מספר ביקורים במקביל לשלב השני.
    2. שלב שני, קיבוע המיפרק המשולש אם על ידי חיזוק עליון של רצועות פלסטר חצי גמיש בכיוונים מיוחדים לפי הפציעה או חגורה מקצועית תומכת כתף ועצם בריח הניתנת לרכישה ממכון אורטופדיה. משך זמן ההליכה עם החיזוק והתמיכה יכול לקחת בין שבועות לחודשים אחדים, תלוי במהירות חיזוק הרקמות שלך. שלב זה ניתן לבצע אצל הכירופרקט או הפיזיוטרפיסט אם הוא או היא יודעים לעבוד עם הקיבוע.
    3. שלב שלישי, במקביל לקיבוע ולטיפולים הכירופרקטיים, במידה ויש יציבות מפרק משולש בהרמת היד, הכוונה אישית לתרגילי חיזוק חגורת הכתפיים והמיפרק המשולש בעצימות עולה לפי התקדמות הטיפול. שלב זה יעשה עם הפיזיוטרפיסט ספורט או עם מדריך כושר אשר מיומן בשיקום כזה.
    לגבי שאלתך לשיטת ה נאטוורק, אינני יודע מהיכן שמעתה עליה אך היא אחת מהטכניקות הכירופרקטיות העדינות למצבי לחץ, מתח והרפיה אשר בדרך כלל איננה משולבת בתהליך השיקומי כי אם אחריו והיא איננה עומדת בפני עצמה כטכניקה יחידה (היא מפעילה חיישנים עצביים מיוחדים ולא את כל קשת החיישנים הקיימת בעמוד השדרה) אלא כתוספת למכלול הטכניקות הכירופרקטיות המותאמות למטופל במרפאה הכירופרקטית.
    אנא פנו כאמור לכירופרקט שיקומי או כירופרקט ספורט ומשם שלבו את יתר בעלי המקצועות.
    בהצלחה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם הבריח- גורם מטפל

יונתן
    17/03/2009

ברוך שלום אני מודה לך על התשובה המורחבת בנושא ובהתאם לשורה האחרונה שצינתה האים ידוע לך מי המתאים יותר שם וכתובת באיזור רחובות ראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם הבריח- גורם מטפל

ד``ר עופר ברוך
    19/03/2009

יונתן שלום,
    ד"ר גיא אלמוג ברח' עין הקורא 10, ראשלצ T 03- 9567818
    או דר אלמוג או דר יואב מוריץ בשירמ ביה"ח אסף הרופא.
    ברחובות,
    נא חפש את דר צחי כהן בבית הרופאים ברח' מנוחה ונחלה 18,
    בהצלחה,
    ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו