רעידות בצוואר (תחושה מציקה בעורף)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעידות בצוואר (תחושה מציקה בעורף)
    מ
    19/03/2009

שלום רב, מלפני מספר שנים התחלתי להרגיש רעידות בצוואר, גם כאשר אני מביט קדימה וגם כאשר אני מביט לצדדים, והדבר יוצר תחושה מאוד לא נוחה. אנשים סביבי לא מבחינים בזה, אך אני מרגיש את זה (נראה לי שזה בא מאזור העורף, מאחר ואני מרגיש יחד עם הרעידות סוג של "כובד" שם). לאחרונה הרעידות גברו. יש לציין, כי לא תמיד יש רעידות, אך הן מופיעות כמעט מדי יום. אני עו"ד במקוצעי, ואני יושב במשרד הרבה זמן מול המחשב. האם לזה יש קשר? האם קיים טיפול כלשהו שיעלים את הרעידות האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רעידות בצוואר (תחושה מציקה בעורף)

ד``ר עופר ברוך
    19/03/2009

שלום למ',
    התיאור שהינך מתאר איננונדיר במחוזותינו ולפי הרכב תיאוריך, הרי שהסיכוי הגדול ביותר לגורם הכובד והרעידות הוא לחץ על חוט השדרה וחלק משורשי העצבים בצוואר כתוצאה מגורם כלשהו כגון היצרות ניוונית של זיזים בתוך תעלת עמוד השדרה הצווארי, בלט/בקע/פריצת דיסק צאוורית הלוחצת על חוט השדרה, ציסטה בתוך חוט השדרה וחס וחלילה אולי גם גידול כלשהו התופס מקום בתוך התעלה או חוט השדרה.
    במצב נורמלי, כאשר אין לחץ על חוט השדרה והעצבים היוצאים לשרירי הכתפיים והידיים, אנחנו שולטים על כל תנועה והפעלה רצונית של כל שריר בידיים, כתפיים או בצוואר עקב רפלקס עצבי נורמלי המעכב את השרירים מלהתכווץ ולחכות להוראת הפעלה מהמוח.
    כאשר אחד מסיבי העצב לחוץ במידה מסויימת, שליטת העצב על הרפלקס יורדת והשרירים אותם מפעיל העצב הלחוץ מתחילים להתכווץ באופן אוטומטי ולא רצוני. התופעה אף נפוצה יותר במבוגרים עם היצרות תעלת הששדרה בגב התחתון כאשר שרירי השוקיים נתפסים בלילה עקב מזרן ישן אשר לא תומך את עמוד השדרה וגורר לחץ עצבי התוך עמוד השדרה. כאשר הם מקפלים ברכיים לבטן, השוקיים נרגעים מייד.
    אינני מציע לך לקפל ברכיים או את הצוואר לפנים אך בבקשה......בבקשה..... פנה לניורולוג מומחה(עדיף ניורוכירורג) אשר יבדוק אותך ויתכן כי יפנה אותך לבצע הדמיית MRI של הצוואר ואולי אף בסיס הגולגולת.
    לאחר שלילת סיבות חמורות ללחץ הנ"ל, ניתן לשקול טיפול ידני במגוון שיטות כירופרקטיות על מנת לנסות להקל את הלחץ ולהימנע מפעולה פולשנית אשר תמיד יכולה להשאיר צלקות.
    מקווה שכיוונתי אותך מספיק טוב להתחיל את הבירור והאיבחון קודם כל ואח"כ, לחפש פיתרון טיפולי.
    בברכה ובהצלחה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו