כאבי גב תחתון כרוניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון כרוניים
    יניב
    29/03/2009

שלום רב,
    שמי יניב, בן 29 סובל מכאבי גב תחתון.
    עובד פיזי במיזוג אוויר.
    בספטמבר השנה הרמתי מזגן ונתפס לי הגב בצורה חמורה. הייתי בבית חודשיים ללא יכולת לעשות כמעט כלום, טופלתי ע"י כדורי ארקוקסיה, זריקות לשריר (לא זוכר את השם) ומשחות. כמו כן עברתי טיפולי שיאצו, רפלקסולוגיה ודיקור סיני ופיזוטרפיה. אמנם חל שיפור משמעותי מהחודשיים הראשונים, אך יש כאב קל ברקע כל הזמן כמו גם תחושה לא נוחה ש "משהו לא במקום".
    בצילום רגיל לא ראו פריצת דיסק, שלחו אותי לעשות מיפוי אך בגלל ריבוי מיפויים בשנתיים האחרונות החלטתי לוותר, גם כי הסבירו לי שאם יש לי פריצת דיסק הטיפול הוא אותו טיפול...
    בשנתיים האחרונות שברתי את עצם הטאלוס בכף הרגל ועצם קטנה ביד, בעבודה ובכדורסל.
    ניתפס לי הגב מהתעטשות בתקופה הזאת וכן ממשחק כדורסל ואז כאמור אחרי שנה שנתיים באה "ההתפסות הגדולה".
    כעט מדי שבועיים - שלושה התקפי כאבים בעיקר לאחר הרמת משקלים , עמידה ממושכת, או התכופפות ממושכת. כאב עמום ברקע כל הזמן בישבה ובעמידה. אשמח להמלצות להמשך טיפול נכון. יש לי חשש גדול מטיפול לא נכון שיביא ליותר נזק מאשר תועלת...
    תודה מראש
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון כרוניים

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון כרוניים

ד``ר עופר ברוך
    30/03/2009

יניב שלום,
    תודה על הפניה והפירוט ודאגתך לגבי הטיפול מובנת מאוד.
    מדבריך ומתיאור עיסוקך וגילך, הרי שמשתמע כי העמסתה על עצמך עומסי יתר כולל הרמות וכפיפות מרובות אשר יכולות לגרום לפגיעה במיפרקי החוליות בגב.
    פגיעה כזאת, יכולה לגרור דלקת, תפיסת שרירי גב ויצירת לחץ לא שווה על כריות הדיסק הבינ-חולייתי.
    בנוסף לעיסוקך, גם סבלתה פציעות ספורט ושבר בטאלוס-קרסול וכן עצם קטנה ביד אשר גרמו לך בוודאי תקופת צליעה והליכה על קביים. כל אלו, גרמו לך עומסי יתר על מבנה האגן ויציבות עמוד השדרה התחתון וכן בוודאי גם עומסי יתר על חגורת הכתפיים והצוואר עקב ההליכה על הקביים.
    בנוסף, הכאבים משבר האצבע ביד אשר בוודאי גרמו לך לנסות ולאלתר תנועות ופעולות בעבודה ובבית.
    עד היום עברתה לפי דבריך צילומי רנטגן אשר יכולים להראות לנו מבנה החוליות, עצם העצה והאגן ולתת רמזים לגבי מצב כריות הדיסק. לעיתים, גם מאובחנים ברנטגן שינויים מולדים מהתורשה של ההורים או הסבים אשר גורמים לחוליות להתפתח לא סימטרית. רדיולוג רגיל איננו שם לב להם אך הכירופרקטורים המומחים כן ומתחשבים בהם בקביעת טכניקות הטיפול וההמלצות.
    הטיפולים שעברתה עד היום במסגרת סל הבריאות עשו חלק מהעבודה אך עדיין לא נבדקתה ולא טופלתה על ידי ד"ר לכירופרקטיקה אשר מהווה למעשה את תפקיד המכונאי או המיבנאי של עמוד השדרה, תפקוד השרירים והחיישנים העיצביים המפעילים אותם.
    לפי תיאור עברך ופציעותיך ומורכבותן, הייתי ממליץ להגיע לאחד מהמומחים בכירופרקטיקה בתחום השיקום או הספורט, על מנת שתקבל הרכב טיפול של מגוון טכניקות כירופרקטיות ושיקומיות ולא רק כירופרקטיקה רגילה של טכניקה בודדת ומספר דקות טיפול.
    אנא שים לב כי במרפאות המשלימות של קופות החולים תקבל רק טיפול רגיל וקצרצר ואילו לטיפול המורכב והשיקומי-כירופרקטי, יש לפנות בעיקר למרפאות הפרטיות של המומחים הכירופרקטים או בבתי החולים במרפאות הכאב,
    בהצלחה ובהמלצה חמה לטפל מוקדם ככל האפשר למנוע ניוון הגב והחוליות.
    לבריאות,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו