רגל רדומה וכאבים חזקים בתחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגל רדומה וכאבים חזקים בתחילת הריון
    רעות
    11/05/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 9 ומתחילת ההריון אני סובלת מכאבי גב תחתון, מלפני 10 ימים הכאב התחזק ירד לישבן ומשם לירך. הכאבים התחזקו עד שהתעלפתי מכאב ופוניתי למיון. אורטופד שבדק אותי אמר שאין מה לעשות וצריך לסבול. כרגע רגל ימין רדומה לחלוטין ואני לא מצליחה לשכב גם לא על הרצפה בגלל כאבים ולכן לא ישנתי כבר מס' ימים.
    לפני ארבעה ימים קיבלתי זריקת וולטרן שלא עזרה ואני מורחת משחה הומואופטית בשם טיאניל שמרדימה לי את המקום עוד יותר.
    היום אני מתחילה פזיוטרפיה. מה עוד אני יכולה לעשות? כרגע אני רק רוצה להצליח לשכב ולישון אך יש בי גם דאגות לעתיד ההריון וללידה.
    בבקשה עיזרו לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגל רדומה וכאבים חזקים בתחילת הריון

ד``ר עופר ברוך
    11/05/2009

רעות שלום,
    מכיוון שמקצוע הכירופרקטיקה מקביל לאורטופדיה-פיזיוטרפיה, יש להבין את אופציות הטיפול בך כרגע בתחילת הריונך.
    האופציות גם נגזרות מתהליך האבחון אשר כרגע מוגבל עקב הגבלת השימוש בהדמייה של רנטגן או CT.
    לעומת זאת, לאחר בדיקת היסטוריה רפואית והתפתחותית שלך כולל בדיקת יציבה, שרירים (נבדקים בשונה מאוד מהאורטופד) ורפלקסים עצביים ניתן להגיע לאבחנות אפשריות לגורמי הכאב והרדימות שלך. ניתן במקרים חריגים לנסות ולשלב אולטראסאונד שאינו מזיק של בדיקות הריון לבדיקות חוליות הגב אך זאת פרוצדורה שבדרך כלל די נדירה.
    לפי הגורמים הללו, ניתן להתאים טכניקות טיפול כירופרקטיות שונות החל ממתיחות על מיטה כירופרקטית מיוחדת דרך איזון ויישור האגן וחוליות הגב וכלה בתרגילי מתיחה וחיזוק ושיקום במקביל לטיפולים במרפאה עצמה וכן בבית. לעיתים, גם מוספת חגורת גב או/ הריון לתמיכה אך כרגע זה נראה לי מוקדם לדבר על מה צריך אלא להיכן ללכת.
    אנא פני לד"ר לכירופרקטיקה הקרוב למקום מגורייך ואם אין שיפור, ניתן תמיד לפנות לחות דעת של כירופרקט מומחה.
    לבריאות ובהצלחה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו