כאבים בצד הברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בצד הברך
    נועם
    21/05/2009

ב-1994 חליתי בליפוסרקומה בירך ימין. עברתי ניתוח בעקבותיו הוסר חלק גדול מהשריר הארבע ראשי. מאז השתמשתי שימוש יתר ברגל שמאל. לפני תשעה חודשים השתתפתי בהליכה של 15 ק"מ באזור הררי ובשלב מסוים החלו כאבים עזים בברך בצד החיצוני. לבסוף נאלצו לפנות אותי. מאז הכאבים אינם מרפים, אלא כאשר אני מקפידה על מנוחה. בצילום ובהדמייה (MRI)-אין ממצאים. טיפולים פיזיותרפיים אשר כללו: אולטראסאונד, חשמל, לייזר רך, טייפ, תרופות אנטי דלקתיות, זריקת קורטיזון, לא הועילו. ברגע שחזרתי לפעילות של הליכה שאינה במישור, או הליכה מעבר ל25 ד' וטיפוס שגרתי במדרגות (כ-15מדרגות ברצף)- הכאב חזר. מזה 4 ח' שאני עושה תרגילי פילאטיס שתורמים מאוד ליציבה, מחזקים את השרירים ומותחים אותם- אולם כל ניסיון לחזור לפעילות תקינה נדון לכישלון. במהלך הטיפול הפיזיותרפיסטי אובחן גם תפס במפרק הירך באותה רגל, ובהדמייה (MRI) נמצא קרע חלקי בלברום. כתוצאה מטיפולים אגרסיביים בניסיון לשחוק את התפס (חשבו תחילה שמדובר בזיזים), נגרם לי כאב רב גם במפרק הירך. כרגע מוצע לי טיפול אגרסיבי על ידי כירופרקטור לטיפול בברך (בין השאר אלקטרותרפיה). לטענתו מדובר ב-Iliotibial band syndrome והטיפול אמור לשבור את ההידבקויות ולפרך את הרקמה הדלקתית. לאבחנה הגיע בעיקר על סמך הסיפור הקליני, והשלמה של בדיקה קלינית, ללא התבוננות בצילומים ( אמנם דווח לו שאין בהם ממצאים). הוא מאוד בטוח באבחנה שלו, הגם שהייתי אצל מיטב האורתופדים שלא העלו השערה שמדובר באבחנה זו. אני חוששת מפגיעה נוספת עקב טיפול אגרסיבי.
    עלי להעיר שבטיפול הפיזיותרפי, כאשר נעשה ניסיון לאתר את מיקומו המדויק של הכאב הוא נחווה גם בחלק האחורי של הברך.
    כאב זה לא הורגש ספונטנית בזמן המאמץ.
    תודה על הייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד הברך

הוספת תגובה

• מוצע לי טיפול אגרסיבי מכירופרקטור

ד``ר עופר ברוך
    22/05/2009

נועם שלום,
    תודה על הפניה והפירוט המרשים.
    אומרים כי האדם הוא הרופא הכי טוב של עצמו וכדאי גם להקשיב למה שהנך מרגיש/ה אישית לפני קביעת טיפול גם אצל כירופרקטור.
    מכיוון שהנך נשמע/ת מאוד רציונאלית ואינטלקטואלית יש כאן מקום לאתגר את הכירופרקטור המטפל ולשאול בהתייעצות אסרטיבית האם אלו האבחנות היחידות או שיתכנו עוד.
    לפי האבחנות, ולא רק המהירות שקל לחשוב עליהן, נקבעת תוכנית הטיפול.
    יש לך מצב מורכב של חוסר פיזי בתמיכת התנועה של שרשרת התנועה של השוק-ברך-ירך-אגן וגב עקב הסרת השריר החלקית בירך ימנית.
    כתוצאה מכך, כנראה הנך הולך/ת לא ישר עם אגן נוטה ולא מאוזן וכן קבוצות שרירים נוספות אשר נמצאות בספאזם ולכן, עומס היתר על צד ירך ימין וברך L.
    לדעתי, יש לשקול טיפול משולב ולא אגרסיבי דווקא של מסאג' במים כגון הידרוטרפיה משולבת באיזון כירופרקטי כולל של הגפיים, אגן וגב, ולתמיכה וחיזוק, עבודה עם טייפ מיוחד קינזיוטייפינג כירופרקטי והפילאטיס.
    למצבך, במיוחד שגם הסחוס בירך נפגע/נסדק וכן הלברום, הטיפול חייב לכלול טיפול בטריגר פוינטים בעדינות אך לא תנועות אגרסיביות לרקמות המייצבות אותך אלא עדין ולאורך מספר טיפולים אולי רב יותר עם אפשרות של טיפול תחזוקתי כל מספר שבועות.
    כדאי לבצע זאת אצל כירופרקט מומחה בשיקום ובספורט.
    בהצלחה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו