בקע דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע דיסק
    שי
    26/05/2009

שלום רב אני סובל מבקע בין החוליות L3-4 .
    לאחרונה ,יש לי כאבים חזקים המקרינים לרגל ימין .לדעת האורטופד כנראה שישנה דלקת חריפה .
    הרופא הציע זריקת אפידורל ואם זה לא יעזור אז ניתוח צריבה/שאיבה. כמו כן הוא המליץ לא לפנות לכירופרקט! האם בגלל חומרת הדלקת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע דיסק

הוספת תגובה

• הוא המליץ לא לפנות לכירופרקט!

ד``ר עופר ברוך
    28/05/2009

שי שלום,
    ככלל, כפי שאנו איננו יכולים להמליץ שלא לגשת לאורטופד, כן האורטופד איננו יכול להמליץ כנ"ל ומהסיבה הפשוטה שלא עבר הכשרה וניסיון טיפולי ואבחנתי כירופרקטי כפי שאנו הוכשרנו אלא עבר הכשרה אורטופדית ניתוחית.
    לכן, עם הבקע כדבריך, הייתי מציע לך לגשת לאבחון מסודר כירופרקטי ולברר למה הוא נוצר או נגרם:
    האם זה בגלל שהנך הולך עם אגן נטוי לצד מסויים ואז נוצרת עקמת אשר גורמת לבקע או כיוון מפרקי החוליה או זוית שקע הגב שלך.
    תמיד ניתן לשלב את העולמות כלומר בין הבדיקות והטיפולים הכירופרקטים והשיקום לבין מרפאות הכאב ותרגילי הספורט/שיקום/פילאטיס וכו' אך להגיד שחור-לבן אל תפנה לכירופרקט זאת לדעתי טעות בשיקול הדעת המקצועי של אותו רופא.
    ממליץ לך לגשת ולהיבדק כירופרקטית, ועדיף לפחות לבדיקה הראשונה שתיעשה במרפאה פרטית כלשהי הקרובה אליך ולא המרפאה משלימה של קופ"ח אשר שם הבדיקה והטיפול קצרצרים עקב הנחיות מנהליות של הקופ"ח.
    בהצלחה וחג שמח וקל יותר,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו