מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזרן?יעל26/05/2009
שלום!
לפני 8 חודשים קניתי בסיס מיטה עשוי קפיצים + מזרן של חברה ידועה (סימונס).
המזרן היה קשיח יחסית (אני יישנה על הצד ואוהבת מזרן רך) והייתי קמה עם תחושה תפוסה בבוקר שהיתה חולפת כעבור 5 דקות, המשך היום היה תקין לחלוטין. מאחר ולא הייתי רגילה לקום תפוסה,
החלפתי את המזרן לרך יותר (של סילי) ומאותו יום החריפה הבעייה וסבלתי מכאבים גם במשך היום.
לאחר 3 חודשים! החלפתי שוב מזרן, הפעם של קינג קויל גם הוא בדרגת מדיום עם שכבת נוחות עבה, אך גם הפעם כבר יותר מחודש אין שינוי.
(אני רוצה לציין שאנו זוג בני 50 + , אני יישנה על הצד, והכאבים היו בעיקר בצד עליו אני יישנה יותר, כמו כן הבסיס כאמור זוגי, אולם המזרנים נפרדים).
שאלותי הן:
האם למרות שהמזרן האחרון גבוה מאוד 35 ס"מ, יש השפעה גם לבסיס שכאמור עשוי קפיצים?
האם כדאי להניח קרש בין בסיס המיטה למזרן כדי ליצור יותר קשיחות, או שעדיף מזרן יותר קשיח?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן יותר קשיח?
ד``ר עופר ברוך27/05/2009יעל שלום,
תודה על הפניה,
מכיוון שאינני מכיר את מבנה הגב שלך, את רוחב האגן והמותנית קשה לי לענות במדוייק אך נתת כבר רמז בכך שכל המזרנים אותם ניסית, היו לך כנראה רכים מידי וכנראה שאת זקוקה למזרן קשיח יותר אך עם שכבת רכות כגון לטקס או ויסקוגל.
למרות אלו, יתכן כי הבעיה נובעת מכך שאת הולכת עםיציבה לקוייה ואגן נוטה ומכאן הבעיה ולכן, הייתי מציע לך לגשת לד"ר לכירופרקטיקה הקרוב אלייך, להיבדק ולקבל טיפול במידת הצורך ואז ההחלטות יהיו נכונות יותר,
בברכה וחג שמח וקל יותר,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)