מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חריקות בכתף ימין ובשכמותשירלי09/06/2009
תופעה מוזרה שהחלה לפני כשנה בהתקף של כאב גב חזק שעבר אך לאחריו נשארו החריקות.
זה מעין רעשים היוצאים - איני יודעת מהיכן בכל מעבר ממצב למצב (שכיבה לישיבה, ישיבה לעמידה, ישיבה כפופה לישיבה זקופה) הם נוקשים ולכן גם כואבים. לעיתים הכאב הופך להיות כמו מעין זרם קור.
כאשר אני מזיזה את הצוואר לכיוון שמאל ישנה חריקה בשכם ימין. כאשר אני מתעוררת בבוקר ונמתחת (למצב זקוף) יוצאים רעשים מהגב אותם אני מרגישה גם בחזה וגם בגב תחתון. הרעשים חזקים ונשמעים גם לאנשים מבחוץ.
צילום רנטגן לא הראה דבר.
מה יכול להיות? (לא נפצעתי, בת 24, בריאה לחלוטין, משקל תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקות בכתף ימין ובשכמות
ד``ר עופר ברוך14/06/2009שירלי שלום,
התופעות שהינך מתארת יכולות לדמות לחיכוך גידי שרירים התומכים בחגורת הכתפיים, השכמות והצוואר, וכן, חיכוך ונקישות בין השכמות לצלעות האחוריות של בית החזה.
התופעות הללו נגרמות לרוב כאשר מבנה עמוד השדרה והצלעות משתנים עקב לחצים ועמידה/יציבה לא טובה. לחצים אלו יכולים לגרום לפחיסת ואף היפוך הקימור הגבי העליון וכן דבר דומה בצוואר.
כאשר המבנה "נתקע לו" במנח כזה לא תקין, השרירים מתחילים לייצור עומסי יתר, מתח בגידים ומכאן, צלילי ה"סנאפ" שאת מתארת.
הייתי ממליץ לך לחפש ד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק אותך ויציע לך טיפול משולב גם במיפרקי וחוליות עמוד השדרה והצלעות, וגם בשרירים ובגידים במתיחתם ובשיקומם,
טיפולים אלו דורשים בדרך כלל גם ביצוע תירגול בכל ביקור וביקור ואורכים בין 20 ל 30 דקות.
בהצלחה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)