כאבים מופיעים בעיקר בישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מופיעים בעיקר בישיבה
    ד``ר עופר ברוך
    10/07/2009

שלום,
    אני בת 26 וסובלת מזה כשנה מכאבים בעצם הזנב. הכאבים מופיעים בעיקר בישיבה (כל תזוזה על הכיסא) ובמעבר מישיבה לעמידה.
    חשוב להדגיש שהכאבים אינם כתוצאה מחבלה או נפילה.
    האורדותפד נתן לי כדורי ארקוקסיה והמליץ על פיזיותרפיה.
    עברתי כמה טיפולי פיזיותרפיה, אולם לפי הפיזיותרפיסט, אין טיפול לכאבים באזור זה.
    הייתי גם אצל כירופרקט, אולם גם לאחר מס' טיפולים, המצב לא השתפר והכירופרקט לא ראה לנכון להמשיך עם הטיפולים. עם זאת, הוא המליץ לי על דיקור סיני.
    לאחר ביקור שני אצל האורתופד הוא נתן לי הפנייה למרפאת כאב לקבלת זריקות.
    האם אכן יש שיפור לאחר קבלת הזריקות? האם עדיף ללכת לדיקור?

אודה לתשובתך
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב

ד``ר עופר ברוך
    12/07/2009

חן שלום,

מה שהנך מתארת הוא בעיקרון שלוש אפשרויות:
    1) שיש לך למעשה כיס מוגלה או ציסטה על שם טארלוב בעצם הזנב עקב ישיבה ממושכת וכנראה בנטיית אגן לצד מסויים עד היווצרות דלקת וזיהום בצידי עצם הזנב.
    הציסטה נפוצה מאוד בגילאים 18-25 יותר אצל בנות.
    אם זהו המצב, , חייבים לנקות לך את זה אם בניקוז ושטיפה או אם בניתוח על מנת שלא יסתבך.

2) נקיעה קדמית או אחורית של עצם הזנב (קוקסיק) המורכבת משלוש חוליות קטנות מעצם העצה (סאקרום) עקב יציבת ישיבה לא נכונה או נפילה חזקה על העכוז במהלך הילדות/בגרות/צופים/צבא וכו'

3) קשר בשרירי העכוז הפנימי (לאווטור אניי ו/או קוקסיג'יוס) אשר גורמים לכאבים בישבה ובשכיבה.

מכיוון שעצם הזנב משתתפת בתנועת עמוד השדרה, היא חייבת להיות מאוזנת ומיוצבת עם השרירים הנ"ל. אם לא בוצעו צילומי רנטגן של אגן קדמי וצידי הייתי ממליץ לבקש זאת מרופא המשפחה או האורטופד.
    לחזור חזרה לבדיקת הד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק את הצילומים ומחדש את תפקוד האגן, עצם העצה, עצם הזנב ופרקי הירכיים אשר משפיעים עליה.
    אם אין התקדמות, תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה של כירופרקט מומחה והכל לפני או במקביל לטיפול הרפואי/זריקות במרפאת הכאב. חשוב לזכור כי דיקור סיני משחרר שרירים ומפחית דלקת אך איננו גורם ליישור ושימון המיפרקים והאגן שזהו תפקידו של הכירופרקטור.
    בברכה,

ד"ר ברוך
    כירופרקט מומחה
    לבריאות והחלמה מהירה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו