טיפולים כירופרקטיים מתמשכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולים כירופרקטיים מתמשכים
    יוסי כהן
    12/07/2009

דר'י קר
    יש לי רופא כירופרקט קבוע מזה כשש שנים, ואני מקבל טיפול "מונע" של אחת לעשרה ימים. כמובן שאין זה פותר את בעית הדיסק הפרוץ, אך אני מרגיש שזה מסייע לי. עם זאת, אחת למספר חודשים הגב שלי "נתפס" בגלל תנועה שטותית, כמו התכופפות קלה, או בימים של לחות גבוהה, ואז אני נכנס לתקופה של ייסורים וחוזר לעצמי רק לאחר שבועיים ושלושה, שאיני מסוגל לצאת מביתי.
    לאחרונה מעירים לי ידידים שאולי הטיפולים הכירופרקטיים גם מזיקים, בדרך כלשהי בגלל ריבויים, והייתי רוצה לשמוע ממך על כך, בשביל השקט שלי. אציין שאני מקבל טיפול עדין ובשום אופן לא אגרסיבי, בשיטת הנענוע והלחיצה.אבהיר גם כי הפריצה היא בגב התחתון.
    בתודה ובברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולים כירופרקטיים מתמשכים

ד``ר עופר ברוך
    12/07/2009

יוסי שלום,
    הנך שואל שאלות מצויינות אשר בהשיבי עליהן אני עלול לחטוף ביקורת רבה מחלק מעמיתיי למקצוע (לשמחתי הם עדיין במיעוט מכלל ציבור הכירופרקטורים בישראל) עקב השענותם או דבקותם בדוקטרינה טיפולית מסויימת לפי תיאורך וללא נסיון לאבחן את מצב רקמות החיבור, כריות ודיסק ותפקוד העצבים והשרירים שלך אישית.
    הטיפול הכירופרקטי הנלמד כיום במרבית הקולג'ים הגבוהים לכירופרקטיקה כולל בין שילוב הטכניקות הטיפוליות השונות גם תרגילי מתיחה, תרגילי חיזוק ושיקום אשר כל כירופרקטור נבחן ומוכשר בהכוונתם ובביצועם לפי קבלת הדיפלומה שלו או שלה.
    כמוכן, נלמדים שיתופי פעולה מקצועיים עם מקצועות שיקום נוספים כגון רפואת הכאב, רופא המשפחה, האורטופד, מכון הפילאטיס או היוגה וכן המרפאה לדיקור סיני או הפיזיוטרפיה.
    דיסק רך כהגדרתך אשר מחזיק זמן בין טיפול אחד למישנהו לאורך 10 ימים בלבד ולאורך 6 שנים, מראה על איזור בעמוד השדרה אשר איננו משוקם ומחוזק כהלכה מצד אחד או כרית דיסק רכה במיוחד אשר עליך לעבור שאיבת דיסק חלקית להפחתת הנפח שלו על מנת למנוע את הכאב והלחץ העיצבי.
    בכל מקרה, אנא דבר והיוועץ עם הכירופרקטור המטפל שלך לגבי בחינה נוספת של אבחנותיו ושאל אותו או אותה בעדינות ואסרטיביות לגבי שיולב טכניקות טיפול נוספות?, שיקום וחיזוק ומניעה ארגונומית?, שילוב גורמי טיפול מקבילים כפי שתיארתי?, וכתמיד, מכו ברפואה המקבילה לנו, ניתן לפנות לכירופרקט מומחה (ישנם מגוון כאלו בישראל כיום) לחוות דעת שניה לגבי מצבך והטיפול המומלץ לך,
    רק לאחר נסיון טיפולי משולב כזה הכולל את הפירוט שציינתי, ניתן להגדיר את מצבך ככרוני ומחייב תחזוקה כירופרקטית עדינה כל 10 ימים להמשך חייך,
    אני מקווה כי נתתי לך תשובה מקיפה עד כמה שאני יכול להבין את תיאוך ומצבך,
    בברכה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו