מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב במפרק כף הידעדי20/07/2009
מזה כחודש וחצי אני סובלת מכאבים במפרק כף יד שמאל. הכאב מורגש בעיקר בתנועה והחזקת חפצים.
בזמן האחרון הכאב מחמיר וזה אפילו מגיע למצב שלפעמים נופלים לי דברים מהיד. בנוסף התנועה באזור הבוהן והמפרק מוגבלת.
אני רוצה לציין שאני לא בארץ כרגע וגם לא אהיה בקרוב
הטיפול הרפואי פה יקר מאוד ולכן אני זקוקה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפרק כף היד
ד``ר עופר ברוך21/07/2009עדי שלום,
אני יכול להבין את מצבך מכיוון שהיה לי נסיון אישי דומה בחו"ל.
אני יכול להניח כי את גם נמצאת בחברת ישראלים או נפגשת מעת לעת עם מטיילים ישראלים/תיירים/עובדים ישראלים בחו"ל אשר מכירים או הם בעצמם היו חובשים בצבא.
מכל מקום, התיאור שאת נותנת דומה מאוד לדלקת באחד מגידי שורש כף היד עקב שימוש יתר בהרמת חפצים או התרמיל שלך בכף יד שמאלית. הכאב מופיע גם בעת החזקה תכופה של תינוק לאחר היוולדו להנקה, רחצה והוצאת גרפס.
אם באמת זה גיד מודלק, יש לשים עליו כרית קור או שקית מזון קפוא מהפריזר למספר דקות ואחר כך, לחבוש את שורש כף היד בצורה של 8 שמיניה העוטפת את שורש כף היד ומיפרק האגודל כך שהתחבושת תייצב ותפחית את תנועת כף היד והגיד.
תוך מספר ימים, כאשר הורדת את החיכוך, את אמורה להרגיש טוב יותר וכדאי לפנות להמשך שיקום אצל ד"ר לכירופרקטיקה, פיזיוטרפיסט ספורט או רופא ספורט הנגיש לך.
אנא נסי למצא חובשים במיל בסביבתך ואם אין, נסי את הקירור והחבישה כאמור.
ניתן גם לקרר מעל התחבושת כל מספר שעות למשך 10 דקות אך היעילות פחותה.
בהצלחה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)