מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק?אבי23/08/2009
לדוק' שלום!
אני חייל קרבי שנתיים וחצי בצבא, עשיתי המון אימונים ופעילויות אינטנסיביים מאד.
לפני כשנה התחילו כאבי גב, לא כל הזמן ולא רציני.
לפני כחודשיים התחילו כאבי גב תחתון חזקים מאד, כל היום וכל הלילה, מקרינים לישבן ורגל שמאל, וכעת בעיקר ברגל שמאל, בעיקר בחלק האחורי ובפרט בנסיעות.
כדורים כמעט ולא עוזרים, רק זריקות, גם לא לגמרי.
עשיתי c.t שבוע שעבר, ובתוצאות כתוב:
החוליה סקרלום הראשונה היא חולית מעבר
קשרי שמורל ב-L1,D12 ו-L3
היצרות מרווחים הדסקליים D12-L1,L1-L2,L5-S1
D12-L1- בקע דיסק אחורי משמאל למרחק של 5 מ"מ,גורם ללחץ קל על השק הטקאלי ועל אזור שורש L1 משמאל.
L5-S1- בקע דיסק אחורי מרכזי משמאל,ללא היצרות של הפורמינה,אך עם לחץ קל על השורש של L1.
הייתי אצל אורטופד היום,שנתן המלצה לפיזיותרפיה, אך לא סיפק מענה לשאלותיי הרבות:
זה נקרא פריצת דיסק?
זה חמור?
זה הפיך?
אם כן- איך ? פשוט פיזיותרפיה? וזה יחזור ליהיות כמו לפני"כ?
האם מותר לי לעשות כל פעילות גופנית? בכל רמה?
לפני הכאבים הייתי רץ הרבה, שוחה, אופני הרים, חדר כושר וכו',זה חלק מאד משמעותי מהחיים שלי, אז מה עכשיו, מה אפשר וכמה ואיך?
ומה עם קצינים? קק"צ חי"ר זה הקורס הקשה בצה"ל ואני רוצה לצאת, זה אפשרי?
אני נבוך מאד בדברים האלו, והרופאים מסרבים לספק לי תשובות משום-מה, אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי.
בתודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים
ד``ר עופר ברוך25/08/2009אבי שלום,
תודה על הפירוט הרב, אך על מנת לייעץ נכונה אנו צריכים לראות בעינינו את ההדמיה ולא להסתמך על פיענוח של רדיולוג כי אנו מסתכלים גם על מבנה הגב הפנימי.
בנוסף, אנו צריכים לבדוק אותך מבחינת ההשפעה של הגב שלך על שרירי היציבה, מצב העצבים והתחושות.
לצורך כך, הייתי ממליץ לפנות לכירופרקט שיקומי אשר מתעסק בפציעות מורכבות כאלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוק' שלום!
אבי25/08/2009תודה רבה על תגובתך.
מדבריך אני מבין שאתה בעצמך אינך כירופרקט שיקומי?
ועוד שאלה, נראה לך שהצבא יתן לי כזה דבר? ואם לא, כמה בערך עולה כזה טיפול, זה יקר?
אני חייל בודד, אני יוכל לעמוד בהוצאה כזו?
אני יודע שאתם לא אוהבים לדון בנושאים האלה מעל דפי הפורום, אבל זה יכול מאד לעזור לי.
ושוב תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר עופר ברוך26/08/2009אבי שלום,
לא אמרתי שאני לא ואם תקרא עליי תוכל להבין דווקא שכן,
מקצוע הכירופרקטיקה איננו נכלל בסל הבריאות הממשלתי לצערי (עדיין) והכללתו תערך עוד מספר שנים. עקב כך, אין חובה על הצבא להפנותך לכירופרקטיקה אלא למה שיש בסל הבריאות.
למרות זאת, הצבא מכיר במקום המקצועי של הכירופרקטור ולכן יפנה מטופלים עם קרטיריונים ברורים מאוד.
הפנית חיילים וקצינים לטיפול כירופרקטי מתבצע אך ורק לכירופרקטורים העובדים במרפאות הכאב בבתי החולים הממשלתיים עם התחייבות צבאית לתשלום עבור השירותים הרפואיים - הטופס הצבאי 103.
הקריטריונים לקבלת ההפניה:
הפרופיל הרפואי התפקודי אורטופדי הורד ל 45 זמנית או קבוע, קצין רפואה פעילה של החיל שלך הגיש בקשה לועדה צבאית הדנה בהפניות לטיפולים רפואיים שאינם בסל הבריאות, וכן שעברתה טיפולי פיזיוטרפיה צבאיים אשר מוצו ואינם עוזרים לך עוד.
לגבי עלות הטיפולים, היא משתנה בין הכירופרקטורים לפי ותק מקצועי, השכלה ומיקום המרפאה.
ביקור ראשון הכולל אבחון וטיפול ראשוני והנחיות לתרגילים ומניעה יכול לעלות בין 300 ל650 שח וביקור חוזר בין 130 ל-250 ש"ח,
לפי דבריך, נסה את העדיפות הראשונה לקבלת הפניה למרפאת כאב בבית חולים ממשלתי בו עובד כירופרקטור ורצוי בביה"ח אסף הרופא, איכילוב, רמב"ם והדסה. בתל השומר, הכירופרקטור כרגע פצוע ואיננו יכול לטפל בך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)