מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים אובססיביים בצווארשמרית01/10/2009
שלום רב,
כבר שנים רבות אני "מכורה" לקליקים בכל הגוף- ידיים, רגליים ובשנים האחרונות גם בצוואר.
מטריד אותי מאוד ההרגל לעשות את הקליקים באיזור הצוואר, משום שפעמים רבות זה גורם לרעש חזק ואני חוששת שהדבר יגרום לנזק.
מצד שני, קשה לי מאוד להיגמל מהרגל זה..
שאלתי היא:
1. האם קיים סיכון בביצוע קליקים חזקים ובתדירות גבוהה באיזור הצוואר? (מהם הנזקים האפשריים)
2. מה ניתן לעשות כדי להיפתר מההרגל ולהשיב את החוזק לצוואר?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים אובססיבים לצוואר
ד``ר עופר ברוך01/10/2009שמרית שלום,
שאלות מצויינו הנך שואלת.
בגוף שאלותייך גם חבויה תשובה אחת.
כאשר הנך מבצעת מתיחה מהירה של מפרק בגפיים (וגם בצוואר) את למעשה מפעילה חיישנים נוירולוגיים רבים אשר יוצרים שרשרת תגובה נוירולוגית (רפלקס) מהגפיים לשרירי הגפה וכן למוח וגורמים לרפלקסים ממשיכים אשר גורמים לשחרור חומרים כימיים חזקים מאוד אך קצרי טווח בשם אנדורפינים בגזע המוח ורפלקסים משחררים בסביבות שרירי הגפה שאת מקליקה.
לגבי הידיים והרגליים רצוי לא לבצע זאת יותר מפעם ביום עקב החלשת המיפרק ומעטפת המיפרקים.
לגבי הצוואר ועמוד השדרה בכלל, כאן האפקטים גדולים יותר אך גם מסוכנים יותר עקב כך שאת מרגילה את עצמך לעבוד מחסום ביולוגי אשר מונע מאדם רגיל לבצע תנועה עצמית המפוקקת או מקליקה את מפרקי החוליות. המחסום הטבעי הזה שאנו נולדים עימו נוצר לשם הגנה פיזית של רקמות חיבור רכות חזקות על חוט השדרה והעצבים וכלי הדם העוברים בתוך עמוד השדרה.
אם את מבצעת זאת פעם ביום או יותר, את למעשה מרככת יותר מידי את קו ההגנה הטבעי שהגוף נולד עימו והנך חושפת את עצמך לסיכון רב יותר כאשר גופך וצווארך יזדקקו להגנה מירבית כגון בנפילה חזקה או תאונת דרכים הגורמת לצוואר להיטלטל בחוזקה.
אם את מרגישה כי הנך עושה זאת עקב תחושה של קשיחות ונוקשות צווארית, הייתי ממליץ לך לפנות לד"ר לכירופרקטיקה אשר ימשש ויתקן לך את החוליות בכיוון התנועה הנכון, כך שלא תרגישי קשיחות וצורך לבצע זאת בעצמך.
לידיעתך, רוב רובם של הכירופרקטורים, עוברים בהכשרתם המעשית טיפולים יומיומיים ועקב כך, למעשה מסיימים את הלימודים וההכשרה עם גמישויות יתר ומפרקים רכים מדי בצוואר ובגב תחתון ומחזקים את גופם בתרגילי התעמלות מיוחדים.
אל תעשי לגופך ןצווארך את שלא נחוץ ואם כאמור מרגישה הפרעה תפקודית/תנועתית פני לכירופרקטור שזה מקצועו והתמחותו,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)