פריצה בעמ' השידרה הצווארי וכאב ביד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצה בעמ' השידרה הצווארי וכאב ביד
    פריצי
    23/10/2009

שלום רב,
    אני בן 34 ,לפני כשנתיים החלו לפקוד אותי כאבים חדים בעורף שהגבילו לי את תנועת הראש ימינה ושמאלה, בתכיפות של יום-יומיים מדי כמה שבועות. עם הזמן תכיפות הכאבים השתנתה - פעם התמעטה ופעם התגברה ,ועוצמתם היתה פחות נוראית מבעבר. אך בחודשים האחרונים הכאבים מופיעים שוב, ובאופן קבוע, לא בעוצמה חזקה אבל בהתפשטות לאיזורים נוספים באיזור השמאלי של הגב העליון ולאורך יד ימין מהכתף עד למרפק בכאב מוזר .
    בבדיקות CT, MRI ורנטגן נמצא זיז רחב ב C3-4 ובקע דיסק C5-6 פארא-מדיאני ימני לוחץ על השק התקאלי. האורטופדים שלחו אותי לפיזיותראפיה ,שלא עזרה לי במאום. והיום מומחה גב מקופה"ח מציע לי שם ניתוח ,שמבוצע דרך הצוואר.
    רציתי לדעת, האם לכירופרקטיקה יש אלטרנטיבה לדבר הזה?
    כיום האורטופדים המליצו לי להימנע מהרמת משאות והזהירו אותי שעם הזמן, אני עלול לאבד את התחושה ביד ימין ושהניתוח הוא פיתרון להכל. האם הכירופרטיקה יודעת מסוגלת לשחרר אותי מהמגבלות ולמנוע את הנזק העתידי ליד ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעות דיסק צוואריות וכאב ביד

ד``ר עופר ברוך
    23/10/2009

פריצי שלום,
    תודה על הפירוט,
    לנושא המידע עלינו ומה אנו יכולים לעשות עבורך, חייב אתה לדעת כי מקצוע הכירופרקטיקה איננו אלטרנטיבי לרפואה, עיננו מחליף אותה כי אם מקביל לה בתחמי בריאות השלד ותפקוד עמוד השדרה והשרירים, עצבים וחוליות עד קרות טראומה כגון שבר פעיל, נקע חמור או סרטן, ואז תפקיד הרפואה הוא העיקרי והמוביל.
    מקצוע הכירופרקטיקה מקביל לרפואה כי הוא אורך 7 שנות לימוד וכולל את כל מקצועות המדעים ברפואה ובמיוחד במכניקת החוליות ועמוד השדרה אשר משפיעת על תפקוד כריות הדיסק ובמקרה שלך, כנראה גם על הלחץ על העצבים המובילים ליד.
    לפי מה שכתבתה, תיתכן מאוד עזרה והטבה בשילוב מגוון טכניקות כירופרקטיות לצוואר כולל ביצוע תרגילי מתיחה ושיקום במהלך כל טיפול ובוודאי לאחריו בבית ובעבודה.
    לגבי ההיתכנות כפי שציינתי, יש להגיע לבדיקה ראשונית של מנח החוליות, מצב השרירים, איכות הרפלקסים והתחושה, הרכב נסיוני של טכניקות טיפול לבדוק אילו יותר יעילות עבורך, ובשילוב הרופא המטפל/ רופא כאב ניתן לדעתי לעזור לך רבות ולמנוע נזק עתידי,
    אנא פנה כאמור לבדיקת ד"ר לכירופרקטיקה. אם אין התקדמות תוך מספר טיפולים, ניתן לפנות לחוות דעת שניה של כירופרקטים מומחים העוסקים בשיקום וישנם מספר כאלו בישראל,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו