כירופרקטיקה כטיפול בדלקות אוזנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כירופרקטיקה כטיפול בדלקות אוזנים
    הדס
    31/12/2009

שלום,
    בני בן שנה ושמונה חודשים סובל מדלקות אוזנים חוזרות מאז כניסתו למעון לפני כ 3 חודשים,אנו מטופלים באנטיביוטיקה בכל פעם שמתפרצת הדלקת, נוזלים באוזן יש תמיד, וכרגע אנו מטופלים במינון נמוך של אנטיביוטיקה יום יומית לכחודש כתרופה מונעת.
    אני בעיצומו של חיפוש דרך טיפול חלופית ונתקלתי במידע באינטרנט שניתן לטפל בדלקות אוזנים בכירופרקטיקה, כי לעיתים קרובות ילדים סובלים מחוסר איזון בחוליות הצוואר שגורמות לחסימה בניקוז התקין של חצוצרות השמע, וכך לא יוצאים הנוזלים הנמצאים באוזנים- מה שגורם לחיידקים ולדלקת. שאלתי היא- האם חסימה כזו היא שכיחה? האם בפגישת ייעוץ ניתן לזהות אם יש או אין חסימה ואם הטיפול נחוץ, או שמטפלים ורואים אם יש שיפור? האם כל כירופרקט יכול ומוסמך לטפל בזה, ובתינוקות? אשמח לקבל המלצה על רופא בב"ש שמתמחה בנושא. תודה רבה ויום נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כירופרקטיקה כטיפול בדלקות אוזנים

ד``ר עופר ברוך
    31/12/2009

הדס שלום,
    תודה על ההקדמה והפירוט.
    התעלה המחברת בין האוזן התיכונה לחלל האף נקראת Eusteshian Tube ובתוכה עובר שריר דק מאוד הקשור ומבקר את פעילות עור התוף באוזן. פעילות השריר נחוצה לתנועות פימפום של עור התוף כהתנגדות לגלי הקול הנכנסים לחלל תעלת השמיעה.
    יתכנו שתי אפשרויות:
    האחת, דלקת אוזנים הנגרמת על ידי וירוס או חיידק יוצרת נוזלי מוגלה היוצרים לחץ על עור התוף, כאבי אוזינים ואת בוודאי מכירה זאת מקרוב אצל בנך, אתם מחפשים פתרון מהר ובריא עד כמה שאפשר. באופן רגיל ובריא, אם השריר ועור התוף עובדים תקין, הילד יפריש את המוגלה/נוזלים לחלל האף ויצא כנזלת בעלת צבעים ירקרקים, ואם יתפרץ דרך חיבור עור התוף לתעלת השמיעה, יצא הנוזל מהאוזן. תיתכן גם האפשרות שגנטית יש לבנך תעלות ניקוז צרות או לא ישרות התורמות להפרעה בניקוז האוזן ולהיווצרות הדלקת.
    עובדה חשובה היא כי השריר הנדון, מקבל את הפעלתו העיצבית מעצבי השדרה הצווארית בגבהי החוליות C1-2-3-4 העליונות בצוואר, שכאשר הן נתפסות מכל סיבה שהיא, המרצת העצבים לשריר פוחתת, פעילות השריר פוחתת ומקבלים גודש בתוך האוזן וירידה גם באיכות ורמת השמיעה.
    הד"ר לכירופרקטיקה יכול/ה לבדוק את ההסטוריה הרפואית של בנך ושלך (גנטיקה) ובמישוש את צווארו של בנך ולטפל בו במגוון טכניקות כירופרקטיות לתינוקות אשר נלמדות בכל קולג' גבוה לכירופרקטיקה. ניתן גם לנסות לבצע הרעדת תנוך האוזן בזויות שונות להקל על הלחץ התוך אוזני.

הכירופרקט היחיד כרגע הידוע לנו מיומן ומוכשר לטפל גם בתינוקות ושמו ד"ר אלון וילד
    ד"ר וילד אלון, כירופרקט - משעול קורא 7, שכונה ה', באר שבע - 052-4585657,
    הנוסף עובד באשקלון,
    ד"ר גריסארו גל, כירופרקט ופיזיוטרפיסט - מרכז גירון, שד' בן גוריון 21, אשקלון 08-6712707
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאחר הטיפול

הדס
    03/01/2010

בוקר טוב,
    תודה רבה על התגובה המהירה ותשובתך המפורטת.

בהמלצתך פניתי לד"ר אלון ועברנו כבר טיפול אחד. יש לי 2 שאלות נוספות לאחר הטיפול:
    1. הטיפול ערך ממש 2 דקות, בני לא הסכים לשכב לכן ערכנו את הטיפול בישיבה, זה היה ממש קצרצר, ולמרות שאלותיי האם מורגשת חסימה או נוקשות.. לא קיבלתי תשובה ברורה- כך שלא יצאתי בתחושה שאנו בכיוון הנכון. האם זה מועיל בכל מקרה? והאם זהו אורך הטיפול המקובל?

2. עדין לא ברור לי כיצד אני יכולה לדעת שיש שיפור, ואיך אני מצליחה להפסיק את הטיפול האנטיביוטי שממנו אני רוצה להמנע? היות ובני מטופל באנטיביוטיקה אין כמעט סימני התנהגות (משיכת האוזן התעסקות בה, ותלונות על כאב) ולכן לא אוכל לראות שיפור ע"י שינוי בהתנהגות.
    ד"ר אלון המליץ לא להפסיק את האנטיביוטיקה, וששאלתי אם לקבוע אצל אף אוזן גרון לבדוק את מצב האוזניים- הוא אמר שאין צורך. איך אוכל כן לדעת שזה עוזר? ועל סמך זה להפסיק סוף סוף את האנטיביוטיקה.

רב תודות,
    שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות לאחר הטיפול

ד``ר עופר ברוך
    05/01/2010

הדס שלום,
    הטיפול בילדים בדרך כלל יותר קצר עקב המבנה הרך והגמיש המאפשר ביצוע טכניקות טיפול בקלות יתרה וללא צורך בהכנת וריכוך השרירים כפי שנעשה למבוגרים.
    דרך קלה ופשוטה לראות אם היה רפלקס עיצבי טוב עקב הטיפול הכירופרקטי לצוואר העליון היא סימן האוזניים האדומות של המטופל מייד לאחר הטיפול. מכיוון שכאשר אנו הכירופרקטורים מאזנים את החוליה הראשונה והשניה בצוואר, אשר משפיעים אוטומטית גם על המרכז העצבי של המערכת העיצבית האוטונומית הסימפטטית העליונה בצוואר שאחראית בין יתר תפקידיה גם על זרימת הדם לנימים באוזניים. לכן, אם האוזניים אדומות, זהו סימן שהיתה השפעה מיטיבה על המרכז העיצבי באזור זה והנך יכולה להיות רגועה בקשר לדיוק הטיפול.
    ניתן לשיפור היעילות של הטיפול הכירופרקטי לצוואר העליון, לשאול את דר וילד אסרטיבית לדעתו על הנחת הילד על מיטת הטיפול עם פניו כלפי מטה להרפיה מושלמת של האיזור המטופל למשך מספר דקות ואולי אף לשים כרית חמה עדינה.
    לגבי האנטיביוטיקה, איננו מוסמכים לייעץ לך מתי לקחת ובוודאי מתי להפסיק וזהו תפקידו של רופא הילדים כך שתצטרכי לשאול אותו בטלפון או בביקור אצלו,
    אתם בידיים טובות ומנוסות של דר וילד ולכן לא הייתי מודאג בקשר לאיכות הטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כירופרקטי לדלקות אוזנים

הדס
    06/01/2010

שלום,
    תודה רבה על התשובה המפורטת.
    אני אנסה טיפול נוסף ואשים לב לדגש לגבי האוזנים.
    אני סמוכה ובטוחה שד"ר אלון הוא רופא טוב ומקצועי- זה הרושם שקיבלתי, ההשגות שלי היו על אורך הטיפול ועל מעקב ההחלמה.

תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו